-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Bahar Kokulu Öneriler

ads
ads
Yine rengarenk oldu bahar dalları! Nevbahar çiçekleriyle, böcekleriyle kuruldu dağa taşa. Her bir güzellikte Rabbimizin sanatını gör, baharı kendine tevekkül vakti ilan et, emi evladım?

Babaannen bahçelerdeki baharı dolabına, çekmecene taşıyacak bu ay. Mis gibi kokusuyla lavanta kesesi yap kendine. Koy çekmecene, şalların eşarpların bahar koksun. Odana tazecik bir koku getirsin. Bunun için ihtiyacın olan lavanta tohumlarını bir aktar dükkanından temin edebilirsin. Ayrıca kese için 20 cm'e 30 cm boyutlarında temiz bir kumaş parçası gerekli. Kumaşla aynı renk bir iplik ve iğne de lazım. 

Bahar Kokulu Öneriler


Kumaşı iki kat edip bir kenarını açık bırakarak dik. Açık taraftan lavanta tohumlarını doldur. Sonra mor bir kurdele yardımıyla ağzını sıkıca bağla. (Mor, lavantanın rengi olduğu için böyle bir keseye çok yakışır.

İşte sana taptaze bir bahar dokunuşu! İşter kullan, ister hediye et, sevdiklerini sevindir. 

Havanın parlaklığına aldanma, mevsim geçişlerinde kat kat giyinmeyi de ihmal etme. Gün içinde değişen hava durumuna göre giydiklerinden bazılarını çıkarırsın. Pançoyu, yeleği aman ha üzerinden eksik etme!

İşte sana iki kurtarıcı parça! Püsküllü pançoyu dış kıyafetlerinin üstünde, yeleği ise ev ortamında kullanabilirsin. 

Malum zemheri soğukları bitti; ağır botlarla, koca çizmelerle vedalaşıldı. Böyle havalarda hafif olmasına rağmen soğuğa ve yağmura karşı korunaklı olan papuçları tercih et.

Mevsim geçişleriyle alakalı söylediğim her şey sizin için de geçerli oğullarım. Artık kalın ve kaba montların, parkaların vadesi doldu. Bunun yerine en az onlar kadar sıcak tutan hırkalar ve hafif yağmurluk tarzı, ince montlar bu mevsimde giyilmez de ne vakit giyilir?

Bu tarz ince montlar rüzgara karşı da oldukça etkilidir. Hem koyu yeşil renk her zaman genç ve dinamik durur. İşte dokusuyla rengiyle herkesin severek giyeceği bir örgü hırka! Hem hafif, hem kullanışlı... İçine birkaç kat giy, sağı solu belli olmayan havalara karşı tedbirini al!

Yazar: Süper Babaanne




Kaynak  Nisan 2015, sayı: 19 genç okur aylık ilkgençlik dergisi "Semerkand

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. çok faydalı bilgi paylaşımı olmuş. basit yöntemlerle güzel kokular oluşturulabilir.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.