-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Balta Değmedik Ağaç Olmaz.

ads
ads

Balta Değmedik Ağaç Olmaz Atasözü ve Anlamı


Balta Değmedik Ağaç Olmaz.
Bu ata sözünü pek duymuş olmayabilirsiniz. Ama bunu tam tersini duymuşsunuzdur. Hani derler ya "balta girmemiş ormanlar" diye tabir edilen. Bu Ata sözünün bir diğer benzeri ise "Balta girmedik orman olmaz"dır.  

Burada aslında denilmek istenen biz insanlar veya topluluklar her an ve zamanda bir bela veya felaket ile karşılaşabiliriz ve geçmişten günümüze kadar bunların örnekleri mevcuttur. Yani hiç bir felaket  gelmemiş insan topluluğu yoktur denilmek istenilmiştir.

Örnek olarak:  İnsan her zaman sağlıklı günler geçiremez. Gün gelir hasta olur gün gelir iyi olur. Herhangi bir insan çok ciddi bir rahatsızlık geçirmiş olabilir. Birileri iftira atarak onurunu zedelemiş olabilir. Her insan başka sebeplerden dolayı şikayetçidir.

Toplumlarda  tıpkı yukarıda örneğe benzer. Yeri gelir savaşa girer, onlar, binlerce insanlar kaybedilir. Darbe olur, ekonomi çöker, kıtlık gelir, fakirlik ve işsizlikle beraber felakete doğru gidilir. 

Sonuç olarak ömrünün sonuna kadar hiçbir insan dertsiz tasasız olarak yaşamamıştır. Aynı şekilde toplumlarda bu şekilde çeşitli sıkıntılar çekmişlerdir. 




Bir önceki konumuzda "Balın Olsun Sinek Bağda'tan Gelir" atasözü ve özdeyişinin açıklamasını yaptık.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. Atasozlerimiz hepsi derin ve manali cok guzeller ama keske hicbir agaca balta degmese..

    YanıtlaSil
  2. Evet doğru söylüyorsunuz dertsiz insan yoktur herhalde

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.