-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » En İyi Kişisel Blog Siteniz

ads
ads
Herkesin hemen hemen takip ettiği bazı blog siteleri vardır. Kendimin de takip ettiği çok az sayıda kaliteli blog siteleri mevcuttur. Ancak günümüzde o kadar çok blog açıldı ki, neredeyse çoğu çöp siteden ibaret. İyi bir siteye sahip olmak için ilk önce özgün içeriklere yer verilmeli. Özgünlük derken kelimelerin özgün olması değil konuların özgün olması ve insanların ilgisini çekecek yeni şeyler, yeni içerikler ve bir daha geri dönüşüm sağlaması için diğer sitelerde olmaması gereken içeriği sağlamanız gerekir. Bunu yapmakta o kadar kolay değil. Eğer herkes yapabilseydi zaten arama motorlarında en iyi yerlerde olur ve çok ziyaretçisi olarak marka bir blog olurdu. Bugün ki konumuzda bundan bahsedeceğiz. Aslında kendi alanında uzun yıllardan beri özgün içerik ve kalitesiyle binlerce insana hizmet vermiş yazılarının okunmasını sağlamış kişisel blog olan "kelimelerbenim.com" sitesinden kısaca bahedelim: 

Yaklaşık 6 yıldan beri yayın hayatında olan bu site ile bende bir kaç sene önce tanışmıştım. İlk olarak tasarımı ve göze hoş gelen renkleriyle kendine çekmişti. Zaten bir ziyaretçi için ilk olarak tasarım yani görünüştür. Ondan sonra içerik önemlidir. Aynı zamanda sitenin hızı buna etkendir. Özellikle sitede güncel konular genel kültür, teknoloji, eleştiri, araştırmalar, sosyal medya, mizah vb. gibi daha birçok kategorinin olduğu bol arşivli faydalanılacak bir sitedir. Bizde iF ailesi olarak bu siteyi sık kullanılanlara eklemeniz ve birçok bilgiye tık tık ile ulaşmanızı tavsiye ederiz. 


En İyi Kişisel Blog Siteniz


Yukarıda belirttiğimiz gibi blog adına birçok çöp site açılıyor ama hemen hemen çoğunun içeriği başka bir siteden kopyala yapıştır ile kendi sitelerine ekleme ile oluyor yani google'da arama yaptığınız zaman aynı içeriği binlerce sitede görebiliyorsunuz. Buda bu sitelerin kalitesiz işe yaramaz olduğunun göstergesidir. Ancak kelimelerbenim sitesinin içerikli çok özenle hzırlanıp kullanıcı odaklı ve çok faydalarını göreceğiniz ve öğreneceğiniz bir platform olarak diğer sitelerden ayrılmış vaziyettedir. 

Şimdi gelelim bu değerli sitemizin aldığı ödüllerden. Bu ödülleri almak hiçte kolay değil binlerce insan yarışmalara katılıyor ancak içlerinden sadece bir veya kaçı sıralamada iyi yere gelebiliyor:

* 2011 yılına ait bumerang siteler arası yarışmada 2. olarak seçilen ve en tarz blog olarak kayıtlara geçmiştir.
* Altın örümcek öncülüğünde düzenlenen yarışmada 2009 yılında blog kategorisi ikinciliğini elde etmiştir. 
* 2010 yılında ise blog ödüllerinde 3. sıraya yerleşen kişisel bloglar kategoriisnde üçüncü olmuştur. 
* 2010 yılında gene Altın klavye "kişisel bloglar kategorisi" alanında onlarca sitenin arasında üçüncülüğü hak etmiştir.

Evet dediğimiz gibi bu gibi ödülleri almak çok zordur. Bu yüzden biz sitenin kalitesini, içeriğin tam olarak dile getiremezsek de sizler ziyaret ettiğiniz ve içeriklerinden yararlandığınız takdirde ne denli faydalı ve takip edilmesi gereken bir kişisel blog olduğunu anlayacaksınız. 

Bu yazımızda tanıtımın yaptığımız sitenin kurucusu olan "Sezer İltekin" kardeşime teşekkür ediyoruz ve başarılarının devamını tüm içtenlikle diliyoruz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. o kadar çok blog açıldı ki, neredeyse çoğu çöp siteden ibaret. İyi bir siteye sahip olmak için ilk önce özgün içeriklere yer verilmeli.konu burada çok güzel özetlenmiş

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.