-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » Akıllı Telefon Aklınızı Almasın

ads
ads
Evet, başlık hafiften şaka gibi dursa da gereğinden fazla ödeme yapacağınız akıllı telefonlar aklınızı alabilir. Malum, tüketim çağındayız ve pazarlama denen şapka çıkarılası sanat tarafından pompalanan alışveriş çılgınlığı, sizlere de hiç ihtiyacınız olmayan şeyleri aldırabilir.

Bir önceki cümlede pazarlama için sanat sıfatını kullanmak bir tesadüf veya gelişigüzel bir ifade değildi elbette. Çevrenize şöyle bir alıcı gözü ile bakarsanız bunu kolaylıkla siz de göreceksiniz. Bir işte yönetim kademelerinde yükselmek için pazarlama deneyimi aranmasını mı söyleyeyim size bunu örneklemek için yoksa hayatında internete girmeyen birisine en üst seviyedeki cep telefonunu satan cingöz satıcıyı mı?

Akıllı Telefon Aklınızı Almasın


Gerçekten de bir cep telefonu almak niyetindeyseniz öncelikle neye, daha doğrusu nasıl bir telefona ihtiyacınız olduğunu tespit etmekle işe başlamalısınız. Mesela çok geniş bir ROM kapasitesi sizin için elzem mi? Eğer geniş hacimli dosyalar biriktirme eğiliminde değilseniz muhtemelen orta ölçekli bir depolama alanı sizin işinizi görür. Daha fazlası boşuna ödemek durumunda kalacağınız bedelin ilk adımı olacaktır.

Eğer, uygulamadan uygulamaya at koşturan bir yapınız veya işiniz yoksa muhtemelen RAM kapasitesinde de en üst sınırları zorlamanız gerekmeyecektir. Buradan da ciddi bir rakamı tasarruf etmeniz mümkün.

Geldik kamera ile olan yakın ilişkinize. Eğer fotoğraf veya video çekme konusunda bir tutkuya sahip değilseniz veya işiniz bunu gerektirmiyorsa daha ortalama bir kamera kapasitesi işinizi fazlasıyla görecektir. Küçük anılar biriktirmek için en üst seviyede bir kameraya para ödemek akıllıca değil sonuçta.

Evet, devam edelim, bu kadarla sınırlı değil elbette boş yere ödenen paralar. Mesela sadece markası için ödediğiniz yüzlerce liraya yazık değil mi sizce? Oysa aynı teknik özelliklere sahip olan ama çok daha uygun fiyatla satılan bir başka markayı tercih etseniz, ciddi bir tutarı daha tasarruf etmiş olacaksınız. Marka tutkusu için değer diyenlere sözümüz yok elbette, onlar bu yazının hedef kitlesinin dışında kalabilir.

Evet, buradaki listeyi sizler de dilediğiniz gibi uzatabilir ve bir akıllı telefondaki özelliklerin hangilerinin sizi daha çok ilgilendirdiğini ilk elden test edebilirsiniz. Bu şekilde akılcı bir yaklaşım ile akıllı telefon için ödeyeceğiniz parayı önemli ölçüde azaltabilirsiniz. Gereksiz ödeyeceğiniz her para böylece size kalmış olur.



Bu satırların yazarı olan Hasan DEMİRPAZ, balık, balıkçılık, su ürünleri, alışveriş, ürün karşılaştırması, güncel, teknoloji, yemek, aşk, sevgi gibi çok çeşitli konularda yazılar yazmakta olup yazıların tamamını www.merakedene.com adresinden ve Facebook sayfasından "https://www.facebook.com/merakedenogrenir/" takip edebilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

27 yorum:

  1. Akıllı cep telefonları hem günlük yaşamın, hem de iş dünyasının vazgeçilmezi haline gelmiş durumda.

    YanıtlaSil
  2. Mesela sadece markası için ödediğiniz yüzlerce liraya yazık değil mi sizce? burada dikkar çekilen konu bence çok önemli

    YanıtlaSil
  3. Teknik özellikleri benzer diye de o markayı tercih etmek de mantıklı değil genelde cazip fiyatlı telefonların yazılım desteği bulunmuyor.

    YanıtlaSil
  4. Akıllı telefon kullanmayıp aklını kaybetmeyen yok ki. Öyle bir hal almış ki her yere onunla gidiyoruz. Anlayacağımız telefon bizi hapis etmiş biz telefonı değil. (Çok dikkatli olmalıyız)

    YanıtlaSil
  5. Etrafımdaki insanları görünce bazen keşke akıllı telefonlar olmasaydı diyorum. Ülkemizde kullanıcıların büyük çoğunluğu tüketici konumunda çünkü. Üretici olabilsek o zaman gücümüzü gösterebileceğiz...

    YanıtlaSil
  6. yazana helal olsun anlaşılır detaylı bir şekil de meseleyi anlatmış

    YanıtlaSil
  7. güzel bir konuya değinmişsiniz fakat ne olursa olsun yine de akıllı telefonlar aklımızı alabiliyorlar para harcayıp bir sonraki modeli almak isteyebiliyoruz kontrol edemiyoruz kendimizi..

    YanıtlaSil
  8. Aklımızı aldı zaten hayatımızın vazgeçilmezleri arasına girdi.Hatta ilk sırada. Bu saatten sonra telefon kullanmıyorum diyen kişinin çıkacağını sanmıyorum.Alo desin yeter diyen tiplerde kayboldu..

    YanıtlaSil
  9. akıllı telefonlar yakında akıllı insanları akılsız yapacak. aklımızda olmayan işlerimleri yaptıkça aklımız çalışmayacak.

    YanıtlaSil
  10. çok haklısın son zamanlarda o kadar çok yayındıki kimsede akıl falan kalmadı. durmadan elimiz telefonlarda birşeyler karıştırıyoruz

    YanıtlaSil
  11. Yaklaşık olarak 2 senedir akıllı telefon kullanmıyorum. Daha öncesinde günde ortalama 3 saatimi akıllı telefonda gereksiz şeylere harcadığımı fark etmiştim ve bundan sonra kullanmayacağım diye yemin ettim :)

    YanıtlaSil
  12. Akıllı cep telefonları akıllandıkça insanların tersine gidiyor..

    YanıtlaSil
  13. İnsanlar akıllı telefonları yazıyor böylece onlardan daha aptal olamazlar :D

    YanıtlaSil
  14. bu konu da sana hak veriyorum insanlar aptallaşacak bu gidişle..

    YanıtlaSil
  15. Akıllı telefonlar ileride bambaşka boyut taşır ama insan oğlunun bu zihniyeti değişmez bence

    YanıtlaSil
  16. Bu yüzden fiyat performans ürünü olan asus zenfone 2 aldım ve gayet memnunum

    YanıtlaSil
  17. Akıllı telefonlar çoktaaan akılsız yapmaya başladı bile ...

    YanıtlaSil
  18. Ben bu konuya farklı bir açıdan yaklaşayım. Evet telefonlar aklımızı alabilir onları birazdaha elimizde tutarsak. Herkes elinden telefonunu düşürmüyor bağımlısı olmuşuz, asosyal bir kişiliğe bürüyor insanı.

    YanıtlaSil
  19. Vallahi otobüste arabada sokakta her yerde millet kafayı eyip telefonla takılıyor bende dahil buna. Maalesf günümüz şartları buna alıştırdı bizi. Teknoloji ilerledikçe insanların aklı gerileyecek bu bir gerçek

    YanıtlaSil
  20. kesinlikle çok yerinde bir yazı olmuş şu akıllı telefonlar gerçektende genç yaşlı demeden tüm insanların aklını başından aldı...

    YanıtlaSil
  21. Akıllı telefonlar çok kısa sürede hayatımızın bir parçası oldu resmen. İnsanlara bu telefonlar yokken ne yapıyorduk sorusunu bile sorduruyor. Teknolojinin gelişmesini hep desteklerim ama böyle de gelişmesin insanlığa zararı var resmen.

    YanıtlaSil
  22. adı üstünde akıllı telefon akıllı insanların ne işi var bu telefonları kullanmaya akıllı adam akılsız telefon kullanır

    YanıtlaSil
  23. Çok güzel bir makale olmuş. İnsanlarımız akıllı telefonlara alışalım derken hayattan kopmaya başladılar. Bir telefon sosyal hayatı bu kadar etkilememeli bence.

    YanıtlaSil
  24. Gerçekten çok haklısınız, şuanda akıllı telefonlar hatta sadece akıllı telefonlar değil teknoloji her yerde olmaya başladı. Teknolojinin gelişmesi iyi bir şey fakat teknoloji ile birlikte insanlar asosyalleşmeye başlaması kötü

    YanıtlaSil
  25. akıllı telefonlar birçok insanı esir aldı. günlük yaşantımızda bile iletişim kurmakta güçlük çektiğimiz insanlar var...

    YanıtlaSil
  26. maalesef günümüzün en büyük sorunların biri ama kimse bu sorunun farkında değil. Otobüste sokakta mekanda yolda her yerde insanlar göümülmüş telefonla uğraşıyor dialog sıfır

    YanıtlaSil
  27. Günümüz teknolojisinde en iyi teknoloji tabiki Akıllı Telefonlardır. BU telefonları kullanırken çok bağımlı olabiliyoruz dolayısıyla aklımız da bu radyosyonlardan dolayı gidiyor. O yüzden sık sık kullanmamalıyız.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.