-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Baş Ağrıyınca Sivrisinek Davul Çalar

ads
ads

Baş Ağrıyınca Sivrisinek Davul Çalar Atasözü ve Anlamı

Baş ağrısı her insan çekmiştir. Küçük büyük fark etmez. Baş ağrısının ne denli sıkıntı verdiğini hepimiz biliriz. Bu durumda işe başı ağrıyan kimse en ufak bir gürültü dahi kaldıramaz olur. Bu ağrının verdiği sıkıntıdan dolayı dayanılmaz hal alır.  Bir vızıltı dahi o kişiye çok güçlü ses çıkaran davul sesi gibi güm güm gibi gelebilir. 

Baş Ağrıyınca Sivrisinek Davul Çalar


Bundan dolayı herhangi bir akrabasını yitirmiş veya yakınını kaybetmiş birinin acıları tazedir ve kolay kolay dinmez o anda kişi çok duyarlı hale gelir. Tıpkı yukarıda verdiğimiz örnek gibi.  En ufak olumsuz şeylerden hemen etkilenebilir. Her şeye alınır, küser, darılır ve bunun nihayetinde kendine çok sıkıntı vermiş olur.  Ve acısı, derdi daha fazla artar.

Çünkü bu durumda insan zayıf durumdadır. Direnci ve karşı koymam gücü azdır yahut yok denecek kadar az seviyededir. 

Sonuç olarak atasözünün özü bu gibi durumları yaşayan kişileri belli bir süre sükunet içinde kendi haline bırakmak ve üstüne gelmemek en doğru karar olacaktır.

Bir önceki konumuzda "Bana Benden Olur Her Ne Olursa, Başım Rahat Bulur Dilim Durursa" atasözü ve anlamı hakkında açıklamalar yaptık. Konumuza giderek detayları inceleyebilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. gerilimden uzak bir ortamda dinlenmeye çalışın odanın havalanmış olmasına özen gösterin.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.