-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Baş Nereye Giderse, Ayakta da Oraya Gider.

ads
ads

Baş Nereye Giderse, Ayakta da Oraya Gider. Atasözü ve Anlamı


Yöneticiler ne yaparsa, avam tabakası da aynısını yapar. Bir kurum yahut halkı yöneten insanlar nasıl davranırsa kişilerde onlara benzerler. Bir fabrika müdürü işine zamanında gelmiyor veya çok geç geliyor, işçi gruplar, memurlar da zamanla işine saygı göstermez olur onlarda geç gelir bir bahane ile bir gün gelir bir gün gelmez olurlar. Bundan dolayı işler aksamaya başlar.

Baş Nereye Giderse, Ayakta da Oraya Gider.



Halk ise insanların ayağı gibi sayılır. Yöneticiler iyi olursa, halk yani insanlar da iyi olur ve işinin başında samimiyetle olurlar. Ancak bunun tam tersi bir yönetici kötü ise, gününü gün eden ve işleri ile ilgilenmiyorsa, insanlarda işleriyle ilgilenmez olurlar, samimiyet ortadan kalkar herkes kafasına göre takılır tabiri caizse. 

Bundan dolayı çalışmaksızın yaşamanın yollarını arama başlarlar. Sonuç olarak bu ata sözü yerli yerinde söylenmiş çok güzel bir sözdür. Üstümüzdekiler ne kadar iyi olursa bizlerde o kadar ciddi ve samimi şekilde hayatımıza devam ederiz.

Bir önceki konumuzda "Baş Dille Tartılır" atasözü ve anlamının açıklamasını yaptık. Konumuzu inceleyerek detayları görebilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

4 yorum:

  1. Yöneticiler hangi yoldan giderse, yönetilenler de o yoldan gider.

    YanıtlaSil
  2. Atalarimiz cidden cok ileri goruslulermis her dediklerini hala onayliyoruz basin saglam olmasi lazim

    YanıtlaSil
  3. Atalarımız kısa ve öz konuşmuş anlamları da açıklayıcı.

    YanıtlaSil
  4. çok doğru güzel bir tespit baş nereye giderse ayakta oraya gider

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.