-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Doğalgaz Tasarrufu Hakkında

ads
ads

Doğalgaz Tasarrufu Nasıl Yapılır?

Doğalgaz  tasarrufu için neler yapılabilir, Doğalgaz tasarrufu yapmanın yolları nelerdir, Doğalgaz tasarrufu nasıl yapılır bilmeyen için konumuza odaklanınız.

Bu konumuz tüm bireyleri ilgilendiren, bilinçsiz bir şekilde doğalgaz tasarrufu yapayım derken tam tersi durumlarla karşılaşmamanız için konumuzda kısaca anlatacağız:

Doğalgaz Tasarrufu Hakkında



Eskiden soğuk havalarda özellikle kış aylarında sobalar yakılırdı. Bunun içinde odun veya kömür kullanımı gerçekleştirildi. Bazı durumlarda ise elektrikli sobalar ön plandaydı. Şimdi ise neredeyse ülkemizin birçok yerinde  doğalgaz kullanımı yaygınlaştı ve her ay gelen faturaların çok kabarık olması nedeniyle aileler sıkıntı içine girdiklerinden,  tasarruf yapmak için birçok  yöntem denemeye başladılar. Kimileri bu yöntemlerle başarılı olurken kimileri tam tersine daha çok yaktıkları vaki olmuştur. Bu yüzden aşağıdaki vereceğimiz bilgiler ile tasarruf nasıl yapılır öğrenelim.

* Peteklerin bulunduğu odalarda ki camların çift cam  olması önerilir. 
* Isınmanıza yarayan araçların belirli aralıklarla bakımı ve ayarlarının yapılması kesinlikle olması gerekir.
* Kış mevsimindeyiz ve odaların nemlendirilmesi gerekmektedir. Çünkü kuru havalarda ısı düşüşü daha fazla hissedilir. 
* Oda sıcaklığı bu konuda çok önemlidir. Bundan dolayı ortalama 20 derece olması doğalgaz tassarrufu açısından etkisini gözle görülür derecede gösterecektir.
* Peteklerin kullanılmayan yerlerde  sonuna kadar açık olması yerine en aza indirerek kısılması gerekir. Kullanılan odalarda belli oranda ayarlar yapılması doğru yöntem olacaktır.
* Dışarıya ısı gidecek olan, pencere, baca vb. gibi yerleri gerekmedikçe açmamanız önemlidir. 
* En önemlisi insanların yaptığı hata kombileri açıp ve kapamak sürekli olarak bu büyük hatadır. Bunun yerine kış aylarında açık kalacak ve ısı derecesi düşük olarak ayarlı şekilde kalması daha sağlıklı olacaktır.
* Odalarınızda ısı veren araçların önünü kapatmamalı ve çok eşya bulundurmamalıyız.
* Doğalgaz filtreleri zaman zaman tıkanır. Bunun için gerekli zaman dilimlerinde öngörülen şekilde aylık olarak temizlik yapılması gerekir.
* Doğalgaz borularını ara ara kontrol etmeli ve kaçak var mı yok mu bakılmalıdır.

Artık insanlarımız bu konuda biraz bilinçlendi. Eskisi gibi sürekli aç kapa, aç kapa yapmıyorlar. O şekilde olduğu zaman daha fazla  faturanın geldiğini  fark etmek biraz zaman alsa bile artık bu hata yapılmıyor. Yukarıda belirttiğimiz maddeler ile tasarruf yapabilirsiniz.  Doğalgaz zamanımızda ki en iyi ısı kaynağıdır. Bu sebeple değerini iyi bilmeli ve fazla  faturalar ödememek için elimizden geldiği kadar tasarruf yapmayı bilmeliyiz.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

6 yorum:

  1. Çok faydalı bilgiler vermişsiniz doğalgaz tasarrufu için. Kesinlikle bunlar yapılırsa faturada iyi kötü bir düşü olacaktır. Göz ardı etmeyip yapmak lazım bunları...

    YanıtlaSil
  2. Zaman ayarlı kombileri kullanarak işten eve dönme saatine yakın kombinin çalışmaya başlamasını sağlayabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Bencede 20 dereceye ayarlayıp öyle bırakmak işin en doğrusu boşuna oda sıcaklığı denmemiş

    YanıtlaSil
  4. Radyatörleri mobilya ve benzeri eşyalar veya perdeler ile engelleeyip, kapatmayın.

    YanıtlaSil
  5. Nerede o eski sobalar:) Yarım çuval kömür at iki gün yansın abi:) Doğalgazda istediğin kadar tasarruf et hem ısınamazsın hem de aylık 200 lira minimum fatura gelir.

    YanıtlaSil
  6. Doğalgaz tasarrufu yapıyoru. Zaten ev sıcaklığı yükseldiğinde kısyorum. Çok bilgili bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.