-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » Grip Olmadan Önce Yapılması Gerekenler

ads
ads
Grip Olmadan Önce Yapılması Gerekenler
Kış aylarında herkesin olabileceği hastalıklardan birisi'de griptir. Gripten korunabilmek için yapmamız gerekenler ise bol bol D vitamini yani meyve ve sebze tüketmektir.

Meyve ve sebze tüketmeden önce bol suyla yıkamamız gerekmektedir, mutlaka meyve ve sebze yemeden önce iyice temizlenmesi gerekir.

Vücut ısınızı dengede tutabilmeniz için bol bol sıvı tüketmeniz gerekmektedir bunlardan en basit örneklerden birisi de sudur.

Sadece beslenmeyle mi gripten korunurum?

Tabi ki hayır, ellerinizi her gün her fırsatta bol bol yıkamanız gerekmektedir.

Peki ya E Vitamini'nin yararlarını biliyormuydunuz?

E vitamini ise bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir. Soğuk algınlığına karşı vücut direncini arttırmaktadır. E Vitamini kaynakları; yeşil yapraklı sebzeler, ceviz, fındık gibi yağlı tohumların yeterli miktarda tüketilmesi önemlidir.

Gripten korunabilmemiz için diğer bir yöntem ise, başka bir insanların eşyalarını kullanmaktan sakınmalısınız çünkü en çok bakteri tokalaşmak ve eşyadan bulaşmaktadır.


Yazan: Erimeri

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

12 yorum:

  1. Ya ne yapacaksınız işte bol bol c vitamini alın kalın giyinin sıcacık duş alın yatın turp gibisiniz anneanne taktiğidir bu

    YanıtlaSil
  2. Evet en onemlisi kullanilan esyalar, bende kotu hissettigim anda bir ilac atiyorum sonrasi iyi oluyor

    YanıtlaSil
  3. Valla arkdaşlar grip çok tehlikeli, umursanmazsa çok kötü sonuçlara varıyor hastalık, o yüzden dikkat edin ve kendinize iyi bakın.

    YanıtlaSil
  4. bol bol sıvı tüketilmesi gerek.kalabalık da çok bulunmamak gerek bence en iyi tedavi şekli bol dinlenme.

    YanıtlaSil
  5. Gripli kişilerle tokalaşmamak ve kalabalık yerlerden mümkün olduğu kadar uzak durmak da önemli.

    YanıtlaSil
  6. Bizim memlekette gip salgını var. Ben maskeyle dolaşıyorum kapmamak için.

    YanıtlaSil
  7. Grip salgını bizim ülkede meşhurdur zaten.. Kış çayı tavsiye ederim.Haftada 1 defa için grip olmassınız.

    YanıtlaSil
  8. Bana göre en önemli korunma şekli kalabalık ortamlardan uzak durmak ve temizliğe önem verebilmek. Diğer önlemler de önemli ancak ilk önce bu iki hususa dikkat etmek gerekiyor.

    YanıtlaSil
  9. Toplu taşıma araçları, kalabalık ortamlarda yapılabilecek tek şey olabildiğince uzak durmak ve sürekli sıvı tüketmek. Dışardan geldiğimizde veya fırsatını bulduğumuzda kalabalıktan kurtulduğumuz an el sabunlanması. Hele hele şu dönemlerde tokalaşmadan ıslak mendile ile el, kol bölgelerini sürekli dış ortamlar ile temas ettikten sonra temizlenmesi ciddi önem taşıyor. Domuz gribi vb. türevdeki gripler için bu saydıklarım ciddi bir önlem taşır ama en önemlisi de öncesinde imkan veya engel yok ise aşı olunmasıdır...

    YanıtlaSil
  10. şu sıralar grip salgını yoğun şekilde görülürken yapmamız gereken en önemli şey çok gerekli olmadıkça kalabalık ortamlarda durmamak.Onun dışında hijyen çok önemli ellerimizi çok sık yıkamalıyız.bitkisel çaylarla takviyeler yapmalıyız.

    YanıtlaSil
  11. Düzenli olarak her mevsimin besinini tüketin, soğuk almamaya, çok terlememeye çalışın yeterli :) Tabi birde grip olan insanlardan uzak durmak lazım mikrop yuvasına yaklaşmayın :)

    YanıtlaSil
  12. Sağlığınıza ne kadar dikkat etseniz de, titiz olsanız da grip bir şekilde sizi buluyor. Üstelik yalnızca kış aylarında değil yaz aylarında da bu hastalık bulaşabiliyor. Ramazan ayında vücudun dirençsiz kalması, bolca soğuk su içimi sonucu ani terleme, gece dışarı çıkmak da gribin habercisi oluyor.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.