-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Kemal Sunal Nereli?

ads
ads

KEMAL SUNAL NERELİDİR?

Türk tarihinin unutulmazları arasında yer alan Kemal Sunal nereli sorusuna cevap vermek için kolları sıvadık. Ünlü oyuncu canlandırdığı karakterlerle yediden yetmişe herkesin gönlüne taht kurmayı başarmıştır. Tiyatroyla sanat hayatına atılan oyuncumuz Erdem Eğilmez tarafından fark edilince sinema oyunculuğuna ilk adımı atmıştır. Amatör olarak oynadığı ilk tiyatro "Zoraki Tabip" tir. Profesyonel olduktan sonra sinemaya adım atan oyuncunun ilk rol aldığı film "Tatlı Dillim" filmidir. Bir çok ödül alarak oyunculuğunu pekiştiren sanatçı en iyi erkek oyuncu ödülünü "Kapıcılar Kralı" filminde rol alarak ödüle sahip görülmüştür. Peki Kemal Sunal nereli sorusunu zihninizde canlandırıp cevaplar arıyorsanız hemen cevabını verelim fakat öncelikle özel hayatına yer verelim.

Kemal Sunal Nereli?

Özel Hayatı

Sanatçımız kendisi gibi oyuncu olan Gül Sunal ile tanıştıktan sonra iki buçuk yıl mektuplaşarak evlilik hayatının temelini atmışlardır. Sanatçımız eşini sinirlendirmek için çiğ köfte yoğurup kıvamını tutturup tutturmadığını anlamak için tavana atarmış ve bu durum sanatçının oyuncu karakterinin benliğinde yer aldığını gösteriyor.

Kişisel Yaşamı

Türk oyuncusu ve sanatçısı bir çok karakterle yüzümüzde tebessüm oluşturmasını başaran Kemal Sunal nereli? İstanbul' da doğan oyuncu 11 Kasım 1944' te dünyaya gelmiştir. Babası Migros emeklisi Mustafa Sunal, annesi ise Saime Sunal' dır. Üç çocuklu çekirdek ailenin en büyük çocuğu Kemal Sunal' dır. Sanatçımız iki erkek kardeşe sahiptir; Cengiz, Cemil . İlk okul yıllarını Mimar Sinan i.o. geçiren sanatçı liseyi Vefa Lisesinde okumuştur. Fakat lise hayatı baya uzun sürmüştür. 11 yılda liseyi bitirdiğini açık açık söyleyen sanatçı haylazlığın on bir yıla mal olduğunu ima ederek liseyi neden on bir yılda bitirdiğini anlatmıştır. Arkadaşlarıyla birlikte sınıfta kaldığını ve yine birlikte geçtiğini söyleyen sanatçı dostluğunun pekiştiğini de gözler önüne seriyor.


Kemal Sunal Ne Zaman Öldü?

3 Temmuz 2000 tarihinde vefat eden oyuncu 55 yaşında dünyaya veda etmiştir. Uçak korkusu olduğu için uçağa binmekten çekinen sanatçı uçağa bindiğinde kalp krizi geçirerek genç yaşta ölüme merhaba demiştir. "Gülen Adam" lakabıyla da bilinen sanatçı hemen hemen herkes tarafından izlenen bir oyuncudur. Her yıl 3 Temmuz'da sanatçımız için anma töreni yaparak Türkiye Milleti olarak sanatçıyı unutmadığımızı ve unutmayacağımızı ispatlıyoruz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

8 yorum:

  1. Yokluğu Türk sinemasında oldukça hissedilen muhteşem adam. Onun yokluğunda yapılan Türk komedi filmlerinin hiç biri güldürmedi, Onur Aksak filmleri dışında.

    YanıtlaSil
  2. Vefa Lisesi furyasından bir güzel insan daha :) Nereli olursa olsun, Kemal Sunal Türkiye 'nin kazanmış olduğu nadide insanlardan birisidir, vakit buldukça dualarımda yerini alıyor bu güzel insan..

    YanıtlaSil
  3. Çok büyük bir usta ve başarılı bir oyuncuydu. Vefatından yıllar sonra bile halen filmleri izleniyorsa bu bile yeterlidir bence. Allah rahmet eylesin..

    YanıtlaSil
  4. Kemal Sunal Türkiye gelmiş ve hiç bir zaman gelmeyecek harika bir oyuncuydu. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Hala filmlerini kahkahayla izliyoruz.

    YanıtlaSil
  5. şimdiki şaklabanlar senin o içten gülüşüne kurban olsun. keşke hepsi senin gibi içten olabilse

    YanıtlaSil
  6. İstanbul doğumlu olduğunu biliyordum ama 2 kardeşi olduğunu bilmiyordum. Filmlerini defalarca izlesek de hep güldürüyor.

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir insan daha dünyayı terketti. Hala filmlerini izleyip gülüyoruz. Özellikle Hababam serisinde mükemmel bir oyunculuk performansı sergiledi. Ruhu şad olsun.

    YanıtlaSil
  8. çevirdiği filmler televizyon ekranlarında kesintisiz olarak yayınlanmaya başlasa da bu yayınlardan ücret almamış.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.