-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Yeni Filozoflar

ads
ads
Yeni filozoflar olarak isimlendirilmesi benimsenmiş olan şey bize felsefeyi çağrıştırmıyor. Çünkü bu ideolojik akım felsefeden hiçbir şey taşımıyor: yalnızca "habercilik" ve politika düzeyince kullanılışlarının işleyişlerini içeriyor, çünkü bu işleyişler, gücün ve paranın yada devletin gücünün üniversite felsefesinden (her zaman olduğu gibi, başka felsefe profesörleri üretmek için felsefe öğreten felsefeden) politik manevralar için ondan yararlanmak istediği zaman, yapabildiği kullanım hakkı anlamındadırlar.

Yeni Filozoflar

Böylece başlangıca, yani düşüncelerin işletilmesi için yunan sofistlerin merkanilist kullanım çağına geri dönülür.

Kültür pazarında pazarlama ve eğlence endüstrisi yöntemleriyle zengin bir tarzda yayıncılıkla çeşitlendirilmiş. 

Grubun başlangıç çekirdeği, 1968 büyük hareketinin eski maocuları tarafından oluşturulmuştu.  Başarıszlıktan sonra hareket ile ilgili düşüncelerinin düş kırıklığına uğradığın açığa vurarak, kendilerini zeolojik bir anti kominizm ile ötekilerden ayırıyorlardı. Onun için iktidar, onları memnunlukla karşıladı ve hiç kimse onlarda hiçbirini stanlinci veya maocu olduklarından dolayı kınamayacak, hatta İtalya'da eski arkadaşlarını polise ihbaer eden, Kızıl Tugayların pişman olmuşları tugaycı oldukları için kınadıklarından daha az kınamaya uğrayacaklardır. 

Alıntı yapılan kaynakça >>   20. Yüzyıl biyografisi (Roger Garaudy) - Fecr -s,41,42

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

6 yorum:

  1. gecmişte yaşanan bir takım toplumsal hareketler, olaylar yalın bir dille anlatılmış bilmiyenler içinde bilgi kaynağı olabilir.

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir yazı olmuş. Günümüze ışık tutucu geçmişi hatırlatıcı bilgiler var. Teşekkürler bunu paylaştığınız için...

    YanıtlaSil
  3. Çok ilginç ve güzel bir yazı gibi geldi bana. Bu tip paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz. Felsefe ve felsefe tarihi gerçekten çok ilgi çekici ve bilinmesi gereken ince noktalar içeriyor...

    YanıtlaSil
  4. süleyman ocak27 Şubat 2016 21:38

    Felesefe ciddi iştir. Konu felsefe olunca kalem oynatmak ta zordur. Haber olsun diye felsefi konularda gündeme gelen birine hiç rastlamadım. Mandra Filozofu'nun alaylı derinliği bile düşünen insanın içindeki zeka parıltısını ortaya çıkarmaya yetiyor

    YanıtlaSil
  5. felsefe yapanların genelde ateist olarak tanımlaırz biriz gerçekten ateistler mi malesef evet inanç yok bir şey yok acaba bu sebepe itenler kimler diye merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
  6. harika bir yazı olmuş ülkemizde felsefe deyince akla ateistler din düşmanları gelmesine rağmen böyle güzel yazılar saeysinde bu gibi algıların kırılabileceğine inanıyorum..

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.