-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Yüzyılın Buluşması: Tesettür ve Moda

ads
ads
Tesettür giyimin moda kavramıyla buluşması daha çok taze. Tesettürlü hanımların sosyal hayatın içine girmelerinin çoğalmasıyla birlikte, kıyafet seçimleri noktasındaki ihtiyaç da tesettür giyimin bir sektör oluşturmasını sağlamış ve akabinde de tesettür giyim kendisini modanın içinde bulmuştur.

Tesettür dış giyimden, tesettür elbiseye varana kadar, her türlü kıyafetin istenilen renkte ve modelle piyasada bulunabilmesi tesettür giyime olan ilgiyi de etkiledi şüphesiz. Çünkü tesettürlü hanımlarda günlük hayatta yer almak istiyorlardı ve buna paralel olarak modadan geri kalmak ve hemcinsleri tarafından hafife alınmak istemiyorlardı. Bu yüzden de iş hayatında olan tesettürlü bayanların en çok bu duruma sevindiği gün gibi aşikar.

Yüzyılın Buluşması: Tesettür ve Moda

Tesettür giyim firmalarının modaya bakışı

Tesettür giyimin ciddi olarak rağbet görmesiyle birlikte tesettür firmaları da hızla kolları sıvadı. Tesettürlü hanımların beğenecekleri kıyafetleri tasarlayabilmek adına hummalı bir çalışma ve yarış başladı. Renk seçenekleri, birbirinden farklı modelleri ile vitrinleri süsleyen tesettür elbiseler ve tesettür dış giyim kıyafetleri tesettürlü hanımların beğenisine sunuldu.
Modayı tesettüre uyarlayan firmalar oldukça başarılı oldu ve tesettürlü hanımlarda güncel olanı takip etmek, tredlerden geri kalmamak için moda ile iç içe yaşamaya başladılar.

Yüzyılın Buluşması: Tesettür ve Moda 1

Modayla birlikte tesettürlü elbiselerdeki yenilikler

Moda kavramıyla tanışan tesettürlü elbiseler, ilk önce çağdaş çizgiler kazandı. Robadan kurtulan modeller, kumaşlardaki çeşitlilik, renklerin cazibesi derken göz alıcı elbiseler vitrinleri süsler oldu.
Tesettür giyimin en önemli parçaları olan elbiseler artık her yerdeydi ve tüm zevklere hitap edecek kadar bol bir ürün yelpazesine sahipti. Fırfırlar, şifonlar, satenler, dantel ve gipür detaylar, payetler derken elbiselerde kullanılmayan kumaş ve tarz yok denecek kadar az olmaya başladı. Bu durumdan hiç şikayet etmeyen hanımlar kendi zevklerine göre giyinmenin tadını çıkardılar.


Modayla birlikte tesettür dış giyimdeki yenilikler

Moda, belki de en çok da tesettür dış giyimde gösterdi kendisini. Ara boy, tam boy, fakir kol, keçe, kaşe, deri derken dış giyimde de tesettür, büyük bir çeşitlilikle karşılaştı. Tabularını yıkan tesettür giyim, dış kıyafetlerde de renklenmeyi tercih etti. Yaz aylarındaki şifon tarzı ince kumaşlar, kış aylarındaki keçelerle birlikte oldukça şık modeller hanımların beğenisine sunuldu.
Büyük bir tarz değişimi yaşayan hanımlar modayla tanışmaktan oldukça memnun olarak kendi tarzlarını yansıttılar biraz da.

Yüzyılın Buluşması: Tesettür ve Moda 2


Modanın hayatımıza her alanda yoğun etkisini, tesettür giyimde de görmüş olmak şüphesiz önemli bir adım. Çünkü günümüz insanı modayla yakından ilgili ve geriden gelerek çağdan uzaklaşmak istemiyor. Kullandığımız telefondan tutun da evimizi döşediğimiz eşyalara varana kadar hep güncel olanı takip etme ve kullanma, trend olana sahip olma eğiliminde olan günümüz insanının giyim gibi önemli bir alanda modadan uzak durması da beklenemezdi ve bu sanırız söz konusu dahi olamazdı.



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.