-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Ahşap Mobilya Boyama Nasıl Yapılır?

ads
ads
Geçmişte de günümüzde de  dekorasyon hayatımızın da en önemli bir yer edinmiştir. Özellikle ev sahibi hanımlar sürekli değişiklik yapma ihtiyacı duyarlar ve zaman zaman mobilyalarını değiştirirler.  Fakat bunu yapmak hem ekonomik olarak cepten para çıkması demek hemde bazı durumlarda gereksiz görülmektedir.

Bu sebeple sürekli evdeki mobilyalarınızı değiştirmek ve çok para harcamak değişik fikirler sizlere sunabiliriz. Örnek olarak eskimiş veya yıpranmış olan ev eşyanızı hemen bir yenisi ile  değiştirmek yerine onu onarmak yada boyası dökülmüş, çizilmiş göze batan yerleri varsa onu boyamak daha mantıklı olacaktır.


Ahşap Mobilya Boyama Nasıl Yapılır?


Bunun için zaman zaman ev içerisinde mobilyaların yerini değiştirmek güzel olur ve ev halkı içinde değişiklik olur. Bunun haricinde mobilya renklerini değiştirmeniz evinize artı bir güzellik katacaktır.

Her gün kadınlar nasıl makyaj yaparak yeni bir güne değişik renkler ile başlıyorlarsa, bunu mobilyalarınız içinde düşünebilirsiniz. Mobilyalarınızı boyama ile makyaj yapabilirsiniz. 

İlk etapta bu boyama işi can sıkıcı ve zor gibi görünse de aslında o kadar zahmetli ve sıkıcı değildir. Tam tersine ev düzenini sağlamak için herhangi bir yerden bir yere ahşap mobilyalarınızı  taşıyıp düzenlerken alınan zevki ve kendinizin dekoru olduğu için sıkıcı olmaksızın yaptığınız gibi bu şekilde tasarımı ahşap mobilya boyama ile yaparken de aynı hazzı duyabilirsiniz. 

Çünkü bu gibi durumlarda insanlar kendi yaptıkları güzel uğraşlar ile yeni bir şeyler veya eski olan şeyleri yenilemenin tadına varırlar. Bundan dolayı her şey değiştiği gibi ev içindeki ahşap mobilyalarında zaman içerisinde değiştirilmesi lazım ancak dediğimiz gibi buna bir ton para harcamak yerine yenilemek yani kendinizin yapacağı veya bu işten anlayan kişilerin yapması gereken boyama ile yenilemektir kastımız. 

Mobilya nasıl boyanır bunun için sizlere birkaç ipucu verelim:

* Eğer rengini değiştirmek istediğiniz mobilya da çekmeceler var ise bunları teker teker çıkarmalısınız. 

* Mobilyanızı ıslak olmamak kaydı ile nemli bir bez ile silerek sonra kurulayın.

* Mobilyanın yüzeyini zımpara ile zımparalama işlemini yapmanız gerekir. Bu işlem en iyi olanıdır. Zımpara kullanmadan normal renginin üstüne işlenen boya zamanla çatlayabilir ve eski boyası görünebilir. Bunun olmasını istemezsiniz herhalde. Bu yüzden zımparalama işlemi kesinlikle önerilir.

* Zımpara sonrası tekrar temizleme işlemine geçin ve zımpara tozlarını çok iyi şekilde temizleyiniz. 

* Normal bir boya ile boyayacaksanız oda içerisinde mobilyanızı boyayabilirsiniz. Ancak sprey tarzı püskürtmeli boyalarla boyayacaksanız havalı ortamda yapmanız en uygunu olacaktır. 

* Hoşunuza ve evinizin ortamına uyum sağlayacak boya rengini seçtikten sonra boyama işlemini başlatın ve iyice kurumasın bekleyin. Boya kuruduktan sonra daha uzun ömürlü olmasını isterseniz vernik kullanmanız gerekir. 

*  Boyama  sırasında,  fırça, rulo kullanabilirsiniz. Bunun içinde ilk olarak fırça ile boyama yapmalı sonra herhangi bir iz veya çukur kalmaması içinde rulo ile üstünden bir kaç geçmeniz yeterli olacaktır.

Bu işlemler ilk başta zor gibi görünebilir. Ancak bunun en zor görünen kısmı ise zımpara kısmıdır. Bundan dolayı biraz güç harcamak gerekecektir. Ama bu size zor gelmesin çünkü zımpara ile tamamen pürüzlerden kurtulup ahşap mobilyanızın yeni görünümü ile çektiğiniz bu zahmet sonucunda mutlu olacağınıza emin olunuz. 



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Ahşap mobilya boyama konusunda yardıma ihtiyacım vardı, özellikle evdeki ahşap sandalyeleri boyamak istiyordum, bu çok iyi olacak.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.