-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Bilmemek Ayıp Değil Öğrenmemek Ayıp

ads
ads

Bilmemek Ayıp Değil Öğrenmemek Ayıp Atasözü ve Anlamı

İnsanlar doğduklarından itibaren eğitimi başlar ve ona eğitimi veren ilk olarak anne ve baba olur. Sonrasında okul çağına geldiği zaman ise öğretmenleri eğitimini verir. Ancak her insan yada insanların tümü her şeyi bilemez ve bu normal bir durumdur.  Bundan dolayı bu durumun ayıplanacak herhangi bir yanı yoktur. 

Bilmemek Ayıp Değil Öğrenmemek Ayıp


Fakat  eğer o bilmediği konuyu öğrenmezse o zaman sıkıntı olur. Yani bilmediği konuyu öğrenmesi gerekir. Bunun için bilgili veya onun bilmediğini bilen bir kişiye sorarak,  internetten araştırarak yada kitapları karıştırarak öğrenebilir. 

Sonuç olarak o anki durumda bilmediği şeyi zamanı ve fırsatı varsa daha önemlisi olanakları varsa ve öğrenmiyorsa ayıp olan budur. 

Bir önceki konumuzda "Bilenle Bilmeyen Bir Olmaz" atasözü anlamı hakkında bilgiler içeren yazı yazdık. Konumuza giderek yazıyı okuyabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

4 yorum:

  1. çok özlü sözlerden birisi aslında her insanın öğrenmeye açık olması gerekir ileride sorun yaşamaması için

    YanıtlaSil
  2. Bilmemek ayıp yada öğrenmemek ayıp atasözü ile çok gezen mi yada çok okuyan mı bilir ikilemi her zaman günümüzde kullanıyoruz. Dolayısıyla herkesin kendine göre felsefesi farklı.

    YanıtlaSil
  3. Çok doğru bir söz. Ama birçok kişi bu sözünün anlamını bilmiyor yada icraat gösteremiyor. Önemli olan çabalamak öürenmel için bu bilinç ile hareket edilmeli.

    YanıtlaSil
  4. en büyük ayıp, sana bu lafı onun yüzüne çarpma ihtiyacı hissettiren muhatabın yaptığıdır.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.