-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Erkeğin Sorumlulukları

ads
ads
Büyük hadis alimi Ebû Davud,ibn Abbas'tan (radıyallahu anh) şöyle nakleder: "Altın ve gümüşü biriktirenler...." (Tevbe 9/34) ayeti inince Müslümanlar bu ayetteki uyarının altında ezilmeye başladılar. Bunun üzerine Hz. Ömer, "Ben sizi rahatlatırım" diyerek Allah'ın Resulüne gitti ve, 

"Ey Allah'ın Peygamberi! Bu ayetin ağırlığı altında ashabın eziliyor" dedi. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), 

"Allah zekatı mallarınızdan fazla olanı temizlemek için farz kıldı, mirasları da sizden sonrakilere kalması için farz kıldı" buyurdu.

Hz. Ömer, Efendimiz Muhammed Mustafa (sallallahu aleyhi ve sellem)'in bu sözleri karşısında sevincinden tekbir getirdi. Sonra Allah Rasulü ona, "Kişinin sahip olduğu en büyük hazineyi sana haber vereyim mi? Saliha (huyu suyu güzel olan) kadın. Kocası ona baktığı zaman içini sevinç kaplar; kocası ondan bir şey yapmasını istediğinde yapar; kocası yanında olmadığı zaman (onun haklarını ve saygınlığını korur" buyurdu.


Erkeğin Sorumlulukları


Allah (c.c.)'ın Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v.) yukarıda belirtilmiş olan hadislerden aşikar şekilde anlaşıldığı  gibi Allah Teâlâ'nın  insana verdiği nimetlerin en büyüğü ahlâkı güzel olan hayır bir eştir. Bundan dolayı insana düşen, bu en kıymetli hazinesinin değerini bilerek onun haklarını koruması, hatta ona ihsanda ve daha fazla iyilikte bulunarak elindeki nimetin şükrünü eda etmesidir.

Yazar: Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ayhan

Yararlanılan kaynak: Efendimizin (s.a.v.) İzinde Günlük Hayat (Semerkand)

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

6 yorum:

  1. Her ilişkide veya her ailede, dünyanın neresinde olursa olsun 18 yaşından büyük her erkeğin hatta bazen küçüklerin bile sorumlulukları oluyor ve olmasıda lazım. Erkek dediğin adam olmalı sonuçta..

    YanıtlaSil
  2. Erkek olunca bir cok gorev dusuyor sadece para kazanmak ile gorev bitmiyor

    YanıtlaSil
  3. KOcası yanında olmadığı zaman onun haklarını sayar korur işte budu bizim için de geçerli arkadaşlar iyi eş olmak birbirini taşımaktan geçiyor

    YanıtlaSil
  4. Erkeğin önemli sorumluluğu tabiki 'AHLAK' olmalı. Ahlak olmayan erkek her zaman başı buyruk davranır. Erkek sorumluluğu daha fazla ailesine bağlı ve tutumlu olandır.

    YanıtlaSil
  5. Bazı kadınlar evlenirken maddiyata önem verseler de evlendikten sonra ilginin daha önemli olduğunun farkına varmaktadırlar.

    YanıtlaSil
  6. erkeğin sorumlulukları bir hayli fazla gözüküyor

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.