-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Facebook'dan Ankaralılara Güvende misiniz Mesajı

ads
ads
Facebook'dan Ankaralılara Güvende misiniz Mesajı
Bugün akşam saatlerinde meydana gelen Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden insanlar ve yaralanan insanlar oldu. Bunu haberlerde duymuşsunuzdur. Bundan dolayı dünya devi olan Facebook Ankaralılara özel olarak mesaj gönderdi.  Ve hemen patlamanın ardından "güvenlik durumu kontrolü" uygulamasını devreye soktu. 

Bu vesileyle Ankara'da ikamet eden kişilerin profilinde "güvende misin?" şeklinde güvenlik durumu kontrolü ile insanları bilgilendirdi. 

Bu bildirinin görselini yayınlamayacağız ama tam olarak ekran da neler yazdığını aşağıda sıralayalım:

* Güvenlik durumu kontrolü,
* Türkiye'nin başkenti Ankara'da patlama etkisi altındaki bölgedesin,
* Güvende misin?
* Ve en altta yeşil bir buton oluşturulmuş "Güvendeyim" seçeneği görülmektedir.

Bilindiği gibi daha önce Paris saldırısı meydana gelmişti. Aynı bu şekilde facebook hemen güvenlik uygulamasını devreye sokarak bu şekilde yardımcı olmaya çalışmıştı.

Facebook akşam saatlerinde daha doğrusu patlamanın olduğu zamanlarda yavaşlamaya ve girilmemeye neden oldu. Ve şu saat itibariyle halen devam etmekte. Bunun nedeni  patlama ile ilgili mi değil mi? bunu tam olarak bilemiyoruz. 

Kimsenin endişe etmesine gerek yok. Bu gibi durumlarda sosyal ağlar kilitlenir. Ve girişler zor olur. Bunun nedenleri aynı anda insanların bu sosyal mecralara akıne etmesi nedeniyle de olabilir. Veya sosyal platformların önlem almak amacı ile geçici olarak erişimin kesilmesi ile olabilir.

Şuan için erişim çok yavaş ve girilmesi zor bu yavaşlık umarız bir gün içinde son bulur. 

Sonuç olarak facebook da çökme falan olayı yok. Sadece dediğimiz gibi bir yavaşlama söz konusu içiniz rahat olsun.

Patlamada hayatını kaybeden kişilere Allah'tan rahmet ailelerine sabır ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

5 yorum:

  1. Facebook Fransa'dan sonra bu tip bir şey yapmamış olsaydı. Zaten epey bir tepki alırdı... Ha ne kadar işe yarardır veya ne kadar gereklidir orası tartışılır ancak Dünya'da en çok kullanılan ülkeler arasında ülkemizin olması ve önemsememesi ciddi anlamda eleştirilirdi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapılabilecek en saçma şeylerden birisiydi. İnsanlar güvende olduğunu bildirdi ve gördük, peki hangi biri gerçekten güvende? Ya da hangimiz gerçekten güvendeyiz. Allah sonumuzu hayır etsin. Türkiye'de yaşayıp da gerçekten güvende olacağımız bir gün elbet gelecektir...

      Sil
  2. Sağ olsunlar, ben Facebook yöneticilerinin samimiyetine inanıyorum, bize neden sahip çıkmıyorlar falan diyenler bu sefer ne diyecekler bu konu hakkında bakalım. Ankara'da hain saldırıda yaralan canlarımıza geçmiş olsun diyor, hayatını kaybeden canlarımızın da mekanının cennet olmasını istiyorum.

    YanıtlaSil
  3. Şimdilik güvendeyiz ama yarını bilemem
    ne kadar çabuk yaptılar bu uygulamayı diyenler fransa'yı unutuyor.

    YanıtlaSil
  4. Sanki ülkeme ekonomik olarak katkıda bulundu, ya da sanki savaştan kaçan mültecilere yardım etti. Bu ne büyük bir dikkate almak ki olay olduğu gün olayı bırakıp bunu bile konuşarak "vaay facebook bize önem veriyormuş" gibi haberini yaptık... Aslında Fransa'da yapılandan sonra yapılmasa bu tam skandaldı...Gerçi ne kadar gerekliydi orası da tartışılır da...

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.