-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Geçim İçin Çalışmak

ads
ads
Erkelerin kadınlar üzerinde sorumlulukları vardır. Bunlardan biride eşinin yemesi, içmesi, giyimi vb. sorumlulukları erkekler üzerine bir vazifedir. 

Ancak burada dikkat edilmesi gereken durum ise kişinin yani erkeğin maddi gelirine göre davranması gerekir. Karşı tarafta ona göre harcama yapmasını istemesi lazım. Eğer erkeğin geliri çok az ise ve eşine de istediği her şeyi alamıyorsa bu durum normaldir. İki tarafta aynı zamanda eşit olmalıdır ki, birbirini destekledikleri takdirde paralarının yettiği kadar harcamalar yapabilsinler. 

Geçim İçin Çalışmak


Bu konuya İslami yönden baktığımız zaman erkeğin evi için yaptığı harcamalar sadaka yerine geçmektedir.  Bu yüzden erkek ailesine olabildiğince cömert davranırsa erkek için çok iyidir.

Ailesi için erkek çalışmak zorundadır. İslam dini ev halkı için çalışan kişinin bu çabalaması yani çalışması ibadet hükmünde görülmüştür. Bir diğer söz ile çalışmakta bir ibadettir. 

Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem) şöyle buyurmaktadır:

"Küçük yaştaki çocuklarına nafaka temin eden ve bu sebeple Allah'ın onları kanaatkâr  kılıp ihtiyaçlarını giderdiği kimseden daha büyük sevaba nail olan kim vardır?" (Tirmizi, Birr, Sıla 42.)

Bu hadis-i şeriften öğrendiğimize göre nafaka temini için çalışmak sevap aynı zamanda ibadettir. Bu yüzden hane halkının geçimini her zaman erkek üstlenir. Bu yüzden erkek bu yükümlülükle sorumludur. Zaten günümüzde ve kendi coğrafyamızda ki insanların çoğu çok şükür ki ailesine gereken ilgiyi gösterip geçimi için saatlerce çalışıp ekmek parasını kazanıyorlar.

Bir diğer hadis-i şerifte Sevgili Peygamberimiz (a.s.v.),

"Müslümanın çoluk çocuğuna Allah rızası için sarf ettiği her şey kendisi için sadakadır." (Buhari, İman,41, Müslim..)


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. geçim sıkıntı maalesef bizim ülke gibi ülkelerden büyük coğunluğun yaşadığı bir durum allah herkesin yardımcısı olsun

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.