-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Kadınlara İyi Davranalım!

ads
ads
Kadınlar bizlere emanetlerdir. Bu yüzden hanımlarımız ve kadınlara iyi davranmak gerekir. Özellikle zamanımızda erkekler kadınlara iyi davranmıyor ve hor görüyorlar. Bu bizim dinimize terstir. Bu konu hakkında Peygamber Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuşlardır:

"Kadınlar hususunda Allah'tan korkun. Çünkü siz onları Allah'ın emaneti olarak aldınız." (Ebû Davud....)

Peygamber  Efendimiz (a.s.v.) her haliyle insanlara örnek olmuştur. Güzel ahlakı, yaşamı ve aile hayatı da.  Ve Efendimiz (a.s.) ailesine çok şefkatli ve merhametli idi. 

Kadınlara İyi Davranalım!


Kainatın Efendisi Muhammed Mustafa (sallallahu aleyhi ve sellem) hayatı boyunca, hizmetçisine, hanımlarına ve nede başka insanlara hiç vurmamıştır. 

Bizlerde Müslüman olarak Peygamberimizi örnek almalıyız. Hayatını incelemeliyiz ve detaylı şekilde nasıl yaşamış, , insanlara nasıl davranmış bunları bilmeli ve onun ahlakı ile ahlaklanmalıyız.

Sonuç olarak erkekler kadınlarına çok iyi davranmalı ve kötü muamelede bulunmamalı onlara sevgi ve saygı göstermelidir. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

4 yorum:

  1. Son yıllarda dünyada ve özellikle ülkemizde kadınlara karşı şiddette yüksek bir artış var. Bunlara izin vermemeliyiz, yapanlara en yüksek ceza verilmeli.

    YanıtlaSil
  2. kadınlarımız analarımız olmasa hepiniz birer hiçtik. Son zamanlarda kadına şiddet malesef çok arttı.

    YanıtlaSil
  3. "Ebû Davud" çok güzel bir söz söylemiş ama gelin bunu insanlara anlatın son zamanlarda ki kadın ölümleri ve kadınlara karşı yapılan çirkince olayları görüyoruz. Elbet bunların karşılığını çekecekler zamanı geldiğinde..

    YanıtlaSil
  4. Çok doğru söylemiş onlar önce Allahın ardından ailelerinin bizlere emanetidir.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.