-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Öğretmen Atamaları (2016)

ads
ads

MEB 30 Bin Atama Yapacak..

2016 yılında öğretmenlere müjdeli haber 30 bin atama yapılacak ve branş dağılımları hakkında:

Milli Eğitim Bakanlığı 2016 Şubat ayı içerisinde otuz bin atamanın gerçekleşeceğine dair haberler yer aldı. Binlerce  öğretmen adayının beklediği gün çok yaklaştı ve  MEB'dan müjdeli haber geldi. Bu sene gerçekleşecek olan öğretmen atmaları bir hayli yeterli görülüyor. Ortalama 30 bin öğretmen ataması gerçekleşecektir.


Öğretmen Atamaları (2016)


Öğretmen atamaları için aynı zamanda branş dağılımı gerçekleştirilmiştir. Bu branşlarda olanlar  rahat şekilde atabilecekler. Uzun süredir bekleyen öğretmen adayları için branş dağılımlarını  aşağıda açıkladık.

Bakanlık resmi sitesinde  buna ilişkin açıklamayı yapmıştı.  "Milli sporcuların atanması, kurumlar arası atamaların yer aldığı atamada gerekli olan taban puan ve kontenjan listesi sunulan  bölümlerde  30 bin öğretmen ataması başvuruları alınacaktır." Şeklinde bildiri ile atama bekleyen kişiler branşlarına göre seçilecektir.


Öğretmen Atama Branşları ve Sayıları:


Bilişim Teknolojisine atama 1.208 , Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşında olanlar ise 2.818 Fen Bilimleri - Fen ve Teknolojileri 1.406 atama gerçekleşecek, İlköğretim Matematik Öğretmenliği branşı içinde olanlara ise 2.014 atama ile ve İngilizce 3 .124 atama, Matematik 1.052 atama, Okul Öncesi öğretim için 1.830 atama, Rehberlik 1.620 atama, Sınıf öğretmenliği 3.292 , Türk Dili ve Edebiyatı 1.050 , Türkçe öğretmenliği branşı içinde 1.511 atama gerçekleştirilecektir. 

Öğretmen atama başvuruları  İnternet üzerinden elektronik ortamda gerçekleşecektir. Bu yüzden bazı zamanlar sitelerde yavaşlama ve çöküntü gerçekleşebilir. Bunun için geç saatler ve yoğun olmadığı zamanlarda işlemlerinizi rahat gerçekleştirebilirsiniz. 

http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr bağlantılarını kullanarak içeriğinde yer alan başvuru formu  bugünden itibaren 8 Şubat Pazartesine kadar başvurular alınacaktır. 2 - 8 Şubat.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmi sitesinin bağlantısı aşağıdadır. Ayrıntılı-detaylı bilgilere ulaşmak için aşağıda verilmiş olan bağlantıyı kullanınız. 

http://ikgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2016_01/26115345_2016_subat
_atama_duyurusu.pdf

Tüm öğretmen adaylarına atmalarında başarılar dileriz. İstedikleri güzel yerlerde eğitim vermeleri dileğiyle.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

4 yorum:

  1. Allah yardım etsin açık çok fazla bir çok öğretmen adayı kardeşimiz o günü sabırsızlıkla bekliyor. İnşallah istedikleri gibi olur.

    YanıtlaSil
  2. Bende 3 yıldır öğretmenim adayıyım. İnşallah bu atamalarda bende istediğim yere atanırım. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı daha fazla kontenjan artmalı. Her yol dört gözle bekliyoruz ama atanamıyoruz...

    YanıtlaSil
  3. öyle okullar var ki, mezun olmadan bir sene önce hangi köye atanacağı belli oluyor.

    YanıtlaSil
  4. 2016 yılı içinde şubat ataması oldu ancak yüzbinlerce kişi halen Ağustos ataması için alan sınavına çalışıyor. BİMER'e yapılan dilekçeler sonucu geri dönüş yapan MEB, 2016 yılı için zaten bir atamanın olduğunu ek olarak ağustos ayında yeni bir atamanın olmayacağını söylemişler. Bu durumda şuan KPSS'ye çalışan adaylar boşuna mı çalışıyor. Milli Eğitim Bakanının çıkıp net bir açıklama yapması gerekiyor.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.