-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Türkiye'de TEOG Sınav Sistemi

ads
ads
8.sınıf öğrencilerine yönelik 6 farklı dersten 2 dönemde yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş kapsamında yapılan ortak sınav olarak uygulanmaktadır. Teog sınavında öğrencilerin sorumlu oldukları dersler:
  • Türkçe
  • Fen ve Teknoloji
  • Yabancı Dil
  • Matematik
  • T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük
  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi şeklindedir.
İki farklı günde uygulanan Teog sınavında öğrenciler birinci günde Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sorumlu, ikinci günde yapılan oturumda ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil derslerinden sınavda sorumlu olmaktadır. Her bir dersin soru sayısı 20 olup sorulara 2’şer dakika verilerek toplamda 40 dakika olmaktadır. Oturumlarda dersler arasında 30 dakikalık öğrencilere dinlenme arası verilmektedir.

Yanlışlar Doğruları Götürmeyecek

Sınavlar çoktan seçmeli sorulardan oluşmaktadır. Her bir soru 4 seçenekli olup yanlış cevaplar doğru cevapları etkileme gibi bir durum olmayacaktır.

Görevli Öğretmenler Başka Okullarda Görev Yapacaklar

Öğrenciler özel durum ve olağanüstü haller dışında kendi okullarında sınava girecek olup görevli öğretmenler ise görev yaptıkları okulların dışında başka okullarda görevlendirileceklerdir. Öğretmenlerin sınav görevlendirmeleri il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince yapılacaktır.

Mazeret Sınavı

Geçerli bir özür nedeniyle sınava giremeyen öğrenciler için önceden belirlenen tarihte, il ve ilçelerdeki sınav merkezlerinde mazeret sınavı yapılacaktır. Öğrenciler mazeret sınavına kendi okullarında girmesi mümkün olmamaktadır. Mazeret sınavı bir kereye mahsus olmaktadır.

Teog Sınavı Nasıl Hazırlanıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye’nin çeşitli illerinden davet edilen ortaokul branş öğretmenleri tarafından hazırlandı. Davet edilen öğretmenler üniversite akademisyenlerinden soru hazırlamak için bilgi aldı. Ardından ise öğretmenler gruplar halinde toplam 50 kişiden oluşan soru hazırlama ekibiyle değişik zamanlarda bakanlığa gelerek soruları kazanımlarına göre yazmışlardır.

Soruların Kapsamı Nasıl Olacaktır?

1.Dönem Teog sınavı için sorular Kasım sonuna kadar olan müfredatı, 2.Dönem Teog sınavı için sorular Nisan sonuna kadar olan müfredatı ve sene başından beri olan müfredatı kapsayacaktır.

Öğrencilerin Sınavda Oturma Düzeni Nasıl Olacaktır?

Tekli oturma düzeninde öğrenciler sıralarında sınava gireceklerdir. Sınav esnasında 2 gözetmen bulunacaktır. Bu sayede kopyanın önüne geçilmek amaçlanmıştır. Teog sınavı bütün ortaokullarda yapılmaktadır. Öğretmenin yapması gereken en önemli görev müfredatı zamanında bitirmek ve ikinci dönemde bitirilen konulara yönelik kazanım bazlı testleri öğrencilere uygulayarak bilgilerini ölçmek olacaktır.

TEOG sınavında yıl sonu başarı puanın etkisi ne kadardır?

TEOG Tercih Puanı 6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanlarının %30’u ile 8. sınıfta uygulanan merkezi ortak sınav puanlarının %70’inden oluşmakta. 6 ve  7.sınıflarda bütün derslerin notları öğretmen tarafından veriliyor. 8.sınıflarda ise 6 temel dersten 3 yazılısı olanların 2.’si, 2 yazılısı olanların 1.’si merkezi yazılı olarak yapılıyor. Geri kalan derslerin yazılılarının tamamı öğretmen tarafından yapılmaktadır. Başarı puanı hesaplanırken bütün derslere ait yazılıların ve performans değerlendirmelerinin ortalaması alınarak öğrencinin o derse ait başarı notu belirlenecektir.
6, 7 ve 8.sınıfların yılsonu başarı puanı 300 üzerinden merkezi ortak sınavların puanı 700 üzerinden hesaplanacak, ortaöğretime yerleştirmeye esas puan yani tercih puanı ise bu ikisinin ortalaması alınarak 500 puan üzerinden hesaplanıyor.

TEOG puanı nasıl hesaplanıyor?

1.ve 2.dönem yapılan TEOG sınavları ardından öğrenciler bu sınavda kaç puan alabileceklerini çeşitli internet sitelerinin puan hesaplama araçlarını kullanarak öğrenebiliyorlar.


Sizde TEOG Puan Hesaplama yapmak isterseniz MEB ile %100 aynı sonucu veren Sorubak sitesini kullanabilirsiniz. Bu sitedeki puan hesaplama aracı ile TEOG tercih puanınızı öğrenebileceğiniz gibi site içerisindeki TEOG Tercih Robotu ile de yerleşebileceğiniz Meslek liselerini, Sağlık Meslek Liselerini, Fen Liselerini, Anadolu Liselerini, Sosyal Bilimler liselerini ve İmam Hatip Liselerini ve taban puanlarını sistem üzerinden online olarak öğrenebiliyorsunuz.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

3 yorum:

  1. Cocuklarin uzerindeki bu sinav yukunun kaldirilmasi lazim yeterince yikleniyoruz zaten

    YanıtlaSil
  2. Türkiye'de eğitim sistemi zaten sınavlardan geçiyor. Sınavlarda başarılı olursan belki hayallerine kavuşursun. Bence bu sınav sistemi kaldırılmalı, öğrenci çalışkansa otomatik hangi okula gitmek isterse tercih yapmalı. Böyle giderse öğrencilerimiz hiç bir sınavda başarılı olamaz.

    YanıtlaSil
  3. 5000 tane birinci çıkmasıyla iflas etmiş sınavdır. artık bu sınavın terk edilmesi ve yerine getirilecek olan sistem üzerine kafa yorulması gerekir.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.