-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » Vücudumuzdaki Kılların Sebebi

ads
ads
İnsanın fıtratı gereği vücudunun belli bölgelerinde kıllar yada  tüyler bulunur. Bunlar normaldir. Ancak bazı insanlar bu kıllardan dert yanar  ve onları kökünden yok etmek için birçok işleme maruz bırakırlar kendilerini. 

Allah (c.c.) hiçbir şeyi sebepsiz yaratmadığı gibi vücut kılları da sebepsiz olarak olmuş değildir.  Bazı durumlar vardır ve bazı kişiler de çok yoğun olarak görülür bu kıllar bu durum normal olmayabilir ancak zararı da olacağını düşünmek mantıksız olur. Her insan ayrı bir yapıya sahip olsa bile vücut kılları her insanda az veya çok olarak görülür. En çok erkeklerde bu durum görülmektedir. Bu yüzdende bazı erkekler kıllarını almak, yok etmek için bazı çözümler arar bizde böyle yapılması uygun değildir. 


Vücudumuzdaki Kılların Sebebi


Örnek olarak kaşlarımızda ki kıllar, kirpik kılları, en önemlisi saç veya sakal bunlar doğal olan şeylerdir. Bu yüzden fıtrat gereği erkek ve kadın arasında bu farklar görülebilir. 


Vücut kılları ne işe yarar?


En önemli görevi vücuttaki ısının sağlanmasına olanak tanıt. Bu sayede vücut ısısını korumaktadır.  Bundan dolayı  bazı bölgelerde kıllar yoğundur bazı bölgelerde seyrektir. Bu sebeple o bölgeler ile vücut ısısı dengelenmiş olur. 

Bunun haricinde kaşlarımızı örnek olarak alırsak, kaşımız yok var sayarsak terlediğimiz zaman bu ter alnımızdan aşağıya doğru akacaktır. Normal olarak zaten akıyor ancak bunu önleyen kaşlarımızdır. Kirpik ise dış etkenlere maruz kalan toz, kir, ve dışarıdan gelebilecek yabancı maddelere karşı gözlerimizi korur bununla birlikte bu göre kaşlarda yapar. 

Dikkat ederseniz  hayvanlardaki kıl oranı oldukça fazla. Çünkü hayvanlar daha çok dışarıda kaldıkları ve soğuktan aynı zamanda sıcaktan da etkilenmemek için derin bir tüylere sahiptir. Kimisinde az kimisinde çok görülür. Örnek olarak kutup ayılarının kılları uzun ve çok sık olarak o iklime karşı korunmasını sağlar. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

5 yorum:

  1. Vucudumda ne kadar kıl çıkmamasını istiyorsam çıkıyor, çıkmasını istediğim yerde çıkmıyor. Saçlarım çok dökülüyor onu kasdetmiştim :)

    YanıtlaSil
  2. Kaşlarımız alın terimizin, kirpiklerimiz küçük parçaların gözümüze girmelerine engel olurlar.

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir yazı olmuş akılda ki bazı soruların cevabını bulmak mümkün gerçekten. Teşekkürler paylaşım için

    YanıtlaSil
  4. Faydalı ve yarama tuz basan bir yazı olmuş :) 18 -19 yaşından sonraki süreçte 10-12 yılda o kadar omuz, sırt bölgesinde kıllanma oldu ki belki saçımdan eksilen kıllar kendilerin orada yer edindi :) Allah bu kılı önemsiz olmasaydı çıkarmazdı, elbet çıkıyorsa vardır bir faydası...

    Dinen de bazı bölgelerdeki kıllanmalarının tıraş edilmesi gerekir, sağlık ve temizlik açısından da bu uygundur. Bilmeyen arkadaşlar varsa buradan yazayım temizlenmesi gereken bölgedeki kıl temizliği tüm peygamberlerin şeriatlarında yer alan ve yapılması gereken bir temizliktir...

    YanıtlaSil
  5. vücudumda bazı bölgeler normal derecede kıllı, bu durumu önlemek için ne yapacağımı araştırırken sebeplerini okudum, gerçekten güzel bir makale olmuş.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.