-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Allah Vergisi...

ads
ads
Ehl-i beyt'ten olmak, bir  Allah vergisidir. Kesbi değil , vehbidir. Çalışarak elde edilemez. Allah'ın lütfudur. Ebu Leheb, Hz. Peygamber'in (s.a.v) öz amcası olmasına rağmen Resûlullah'a (s.a.v.) iman etmedi. Onun safında yer almadı. Bu sebeple her güzellikten mahrum oldu. Aynı şekilde Ebu Leheb'in hanımı Ümmü Cemil'de kocası gibi Resul-i Ekrem'e (s.a.v.) eziyet etti. Ona eziyet etmek için Hz. Peygamber'in (s.a.v.) yoluna diken bırakırdı. Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) ise ipeğe basar gibi basardı. Buna karşın Dürre adındaki kızları Müslüman oldu, Allah ve Resulü'nü (s.a.v.)tercih etti. Müslümanlarla birlikte Mekke'den Medine'ye hicret etti. Fakat onu göre bazı kimseler,

- Hicret etmen sana bir fayda sağlamaz, Zira sen cehennem ateşinin odunu olan kadının kızısın, dediler.

Allah Vergisi...


Kız bu sözleri Hz. Peygamber'e (a.s.v.) bildirdi. Resulullah (s.a.v) çok öfkelendi. Sonra mescidin minberine çıktı ve,

- "Bazı kimselere neler oluyor ki, nesep ve akrabalarımla bana eziyet ediyorlar. Dikkatli olun! Bana mensup olan birine veya akrabama eziyet eden, bana eziyet etmiş olur. Bana eziyet eden de Allah'a eziyet etmiş olur"(18) buyurmuşlardır.

18: Taberani, el-Mu'cemü'l Kebir, (24/259 (nr 660)


Yazar: S. Mübarek Erol

Kurtuluş Gemisi - ehl-i beyt [ Semerkand ] - Pozitif Dağıtım

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. Çok güzel şeyler anlatıyorsunuz, gün sonunda sevdiklerimizle paylaşabileceğimiz ve tatlı yorguluğumuzu unutabileceğimiz düzeyde güzel hikayeler var. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Zira sen cehennem ateşinin odunu olan kadının kızısın, dediler. buradan anlaşıldığı Peygam efendimizin buna tepki göstermesinden şunu anladım alimden zalim zalimden alim olabilir kişiler ameleri ile cezalandırılır yada mükafatlandırılır.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.