-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Blogger Site haritası Güncelleme

ads
ads

Blogger - Blogspot Site Haritası Güncelleme Nasıl Yapılır.

Blogger site haritası dosyası güncellendi 2016


Bu konumuzda web site sahipleri (webmaster) için önemli olan site haritası güncelleme olayıdır.


Biz bu konuya blogger üzerinden bakacağız. Bu yüzden eskiden blogger için sitenizdeki  içerikleriniz arttıkça site haritasını kendiniz güncelliyordunuz. Bunun için google 500 olarak index alıyordu. şimdi ise yeni bir güncelleme duyurdu ve bu sayı 150 olarak belirlendi. Bu yüzden en kısa zamanda site haritanızı "https://www.google.com/webmasters/tools" adresine giderek ilgili sitenizi bulup eski tüm eklediğiniz site haritalarını örnek olarak "atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=500" olanları hepsini silmeniz ve yerine sadece bir kod ekleyerek geri kalan işi google'a bırakmanız yeterlidir.  Bu işlem seo açısından da etkili sonuç almanıza yarayacaktır.

Google bu şekilde kendi otomatik olarak güncelleme yapacak en geç 24 saat içinde her şey yerine oturmuş olacaktır. Bu sebeple daha sağlıklı index alacak ve iyi sitelere sahip olacaksınız. 


Blogger Site haritası Güncelleme


Eklemeniz gereken kod sadece "sitemap.xml"  örnek olarak ise şöyle olacaktır. "http://www.ibrahimfirat.net/sitemap.xml"  blogger için eklemede sadece yukarıdaki sitemap.xml eklemeniz yeterli zaten kendi blog adresiniz site haritası ekleme aşamasında karşınıza çıkıyor. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

5 yorum:

  1. Eski sitemaplerin silinmesinin seoya etkisi olduğunu bilmiyordum deneyeceğim

    YanıtlaSil
  2. Yeni bir heves yaparak yeni bir maceraya daldım ve kendime blog kurdum fakat çok acemi olduğum için herşeyi yeni yeni öğreniyorum paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Uzun zamandır blogger kullanıyorum hala nasıl işleniyor tam çözemedim sistemi. Bazı bolggerlere bakıyorum güzel tema kullanıyır ama bir türlü kendi siteme yükleyemedim...

    YanıtlaSil
  4. Arada yazı eklediğim blogger sitem var yeni bir tema buldum şimdi de site haritasını güncelliyorum.

    YanıtlaSil
  5. Wordpress kendisini o kadar çok geliştirdi ki blogger ne yaparsa yapsın artık çok geride bence. Neredeyse tüm başarılı ve güçlü bloglar wordpress kullanıyor.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.