-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Ehl-i Beyt Günahsız Mıdır?

ads
ads
Ehl-i sünnet inancına göre sadece peygamberler günahsızdır. Ehl-i beyt masum/günahsız deildir. Bunun aksine Şiiler Ehl-i beyt mensuplarının günahtan korunmuş olduklarına inanırlar.

Onlara göre Ehl-i beyt, inanç ve amelde her türlü hata ve kusurdan korunmuş, yani masumdurlar. Ehl-i sünnet alimleri ise her konuda olduğu gibi bu konuda  da ifrat ve  tefritten uzak, makul bir yaklaşımla kısaca şöyle demektedirler: "Ehl-i beytin Hz. Peygamber'in (s.a.v) neslinden gelmeleri elbette ki büyük bir şereftir. Ancak onların bu büyük şerefe  sahip olmaları, kendilerini hata ve günah işlemekten koruduğu, yani masum oldukları anlamına gelmez. Çünkü "ismet" sıfatı sadece peygamberlere mahsustur.

Dolayısı ile seyyid ve şerif günah işleyebilir. Bu, onun Ehl-i beyt'ten çıkmasına sebep olmaz. Nitekim allame İbn Hacer Heytemi şöyle demiştir:

"Nesebi Hz. Peygamber'in (s.a.v.) evine ulaşan bir kimsenin, büyük cinayetler işlemesi ve dindar olmaması, hl-i beyt'ten  çıkarmaz.

Aslında zina eden, içki içen, hızrsızlık yapan ve sonra da idareciler tarafından kendisine had (cezadır) uygulanarak cezasını çeken bir şerifin misali, ayakları pisliğe battıktan sonra hizmetçileri tarafından yıkanarak temizlenen kişiye benzer. Onun için insanlar onlar hakkında dikkatli olmalıdır. Hem asi evlat mirastan mahrum kalmaz. Fakat onlardan biri Allah (c.c) korusun küfre düşerse, o zaman kendisiyle  Resulullah (s.a.v.) arasındaki nispet kopar.  Ancak Peygamberimiz Muhammed Mustafa  (s.a.v.)'ın bir parçası hükmünde olan zürriyetinden herhangi birinin küfre kesinlikle düşmeyeceği kanısındayım. Şeriflerin zina ve benzeri günahlara düştükleri görülmemiştir.. Durum böyle iken nasıl oldur da küfre düşebilirler.



Yazar: S. Mübarek Erol

Kurtuluş Gemisi - ehl-i beyt [ Semerkand ] - Pozitif Dağıtım

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. sünnî alimlere göre ehl-i beyt mensupları, hata ve günah işlemekten korunmuş değildirler. çünkü ismet sıfatı sadece peygamberlere mahsustur.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.