-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » el-Evvel İsmi Anlamı

ads
ads
Allah Resulü (s.a.v.) insanların, müminlerin, peygamberlerin, şefaat edenlerin ve şefaati kabul olunanların ilkidir. Açılması için cennetin kapısını ilk çalacak olanda O'dur.

el-Evvel İsmi Anlamı


Bir hadis-i şerifte "Ben yaratılış itibariyle peygamberlerin ilkiyim, ancak gönderilmiş olarak sonuncusuyum" buyurmuştur."

Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem) kıyamet günü kendisine verilen ilklerden bahsettiği bir diğer hadislerinde şöyle buyurmuştur: "Kıyamet günü Rabbim'e secde etme izni ilk olarak bana verilir. Yine izin verilip başımı kaldırdığımda ve önüme arkama, sağıma ve soluma baktığımda diğer ümmetler arasında ümmetimi tanır, bilir." 'Sahabeler Ya Resulallahi o kadar ümmet arasında kendi ümmetini nasıl tanırsın? diye sorduklarında Nebi (s.a.v.) "Onları abdest âzalarındaki parıltılarından tanırım. Bu özellikte başka hiçbir ümmet yoktur. Yine onları, amel defterinin sağ tarafından verilmesinden tanırım. Onları yüzlerindeki secde izinden ve simalarından da tanırım' buyurmuşlardır.

Yazar: Hüseyin Okur

Esma-i Nebi - Resûlullah'ın (sallalahu aleyhi vesellem) isimleri [ Semerkand ] - Pozitif Dağıtım

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.