-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » İğne ile varis tedavisi

ads
ads
Tıp dilinde skleroterapi adı verilen İğne ile varis tedavisi ile varisli bölgeye ince iğnelerle kurutucu bir madde verilmektedir. Bu madde toplardamarın iç dizaynını bozarak damarın tıkanmasına yol açmaktadır. Kapanan damar ise bir süre sonra vücut tarafından yok edilmekte ve iğne tedavisinin de etkileri görülmeye başlanmaktadır.

İğne ile varis tedavisi


İğne ile varis tedavisi aynı zamanda köpükle yapılan iğnelerden de oluşabilir. Köpükle yapılan iğnenin normal ilaçtan farkı ise içerisinde hava olmasıdır. Yani suyun içine karışan havadan sonra oluşan köpükleri bu duruma örnek olarak gösterebiliriz. Son zamanlarda Avrupa ülkelerinde de başarıyla uygulanmaktadır. Her seansta belirli bir alana uygulanan ve belirli aralıklarla yapılan bu işlemin başarı oranı da yüksektir. Yan etkileri de nadir olarak görülebilir. Bazen verilen ilacın damar dışına sızmasıyla renk değişiklikleri görülmektedir.

Yüzeysel damarlara oranlar orta ve büyük damarlarda başarıyla uygulanabilen İğne ile varis tedavisi genelde kozmetik sorunlar yaratan ve cildin üzerinde görülen kılcal damar varislerinin tedavisinde kullanılmaktadır. Uygulama, varislerin içerisinde çok ince iğnelerle ilaç verilmesini sağlar. Bu ilaçlar damarları kurutur ve çok ince bir hale getirir. Daha sonra vücut bu varisli damarları yok eder.

İlk olarak iğne ile varis tedavisinin toplardamar durumuna göre kaynağını belirlemek adına hastada ultrason çekimiyle başlar. Yapılan incelemeler sonucunda belirli seanslarla planlı olarak sürdürülür. Uzman doktor tarafından hastaya iğne önerilir ve bu tedavide birçok solüsyonda bulunmaktadır. Yapılacak seanslarda hastaya enjekte edilecek olan dozaj yine doktor tarafından incelenir ve hastanın toplardamarlarının büyüklüğüne göre belirlenmektedir.

Nasıl Yapılır?

Hazırlık aşamasından sonra hasta bir sedyeye alınır. Bir mikroskop yardımıyla işlem yapılacak kılcal damar belirlenir ve ilaç o damara enjekte edilir. Her enjekteden sonra hastanın bacağı bandaj ile sarılmaktadır.

İğne ile varis tedavisi en fazla 30 ile 40 dakika arasında sürer. İşlemler tamamlandıktan sonra hastanın bandajları sarılır ve bittikten sonra günlük hayata devam edilebilmektedir. Bu uygulama ile 2 ile 4 seans sonrasında kesin sonuç elde edilerek bacak varislerinden kısa sürede kurtulmanız amaçlanır.


Detaylı bilgi : http://www.drkocamaz.com

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

3 yorum:

  1. Varis tedavisi yıllardır zorlu süreçlerden geçerek artık çok kolay bir hal aldı.İnsanların Varisleri ile yaşamasına kesinlikle gerek yok bir an önce tedavi olunmalı

    YanıtlaSil
  2. Bende de varis başlangıçı var. Sanırım çok fazla ayakta durmamdan kaynaklanıyor. Fakat hiç hoş bir görüntü olmuyor ilk fırsatta tedavi olacağım.

    YanıtlaSil
  3. Bu tedavide, varisli bölgeye çok ince iğnelerle kurutucu bir madde veriliyor.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.