-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » RAFTİNGLE HEYECAN VE ADRENALİN

ads
ads
Su sporu denilince aklınıza sadece yüzme ve su topu geliyorsa ve bu fikirler hiç heyecanlandırmıyorsa, tam olarak doğru yerdesiniz. Çünkü şimdi size son dönemlerde fazlasıyla trend olan rafting sporu hakkında bilgiler vereceğiz. Rafting ülkemizde çok sayıda bulunan doğal su kaynakları ile birlikte birçok bölgede yapılabiliyor. Ama özellikle Düzce rafting denilince on yılı aşkın süredir Melen Çayında bu sporun adeta merkezi olmuş durumda. Her yıl yirmi bin kişi bu bölgede rafting sporu için bir araya geliyor. Peki nedir bu rafting? “Raft” adı verilen botlarla, en az dört kişilik ekiple beraber akarsu üzerinde dengeye dayalı gerçekleştirilen bir doğa ve su sporu olarak tanımlanabilir. Ama bu tanımın içine mutlaka adrenalin ve heyecanı da eklemek gerekiyor.

RAFTİNGLE HEYECAN VE ADRENALİN


            Rafting konusunda genellikle merak edilen konuların birincisi, raftingi sadece yüzme bilenler mi yapıyor? Hemen cevaplayalım, rafting yapmak için yüzme bilmenize gerek yok. Yapmanız gereken tek şey işinde profesyonel bir firma ile çalışmanız.  Bu tarz bir tatil planlıyorsanız, mutlaka bir ön araştırma yapmanız gerekecektir ve bu ön araştırmada rafting turlarına dahil olan hizmetler hakkında bilgi almak isteyeceksiniz. Bu araştırmayı yaparken sizlere titiz olmanızı öneriyor ve bölgenin en iyi tesis imkanlarını profesyonel kadrosuyla sunan http://www.melencirafting.com/  sitesini sizlere öneriyoruz. Site üzerinden ihtiyacınız olan her türlü bilgiye ulaşabilir ve güvenle işlemlerinizi yapabilirsiniz.


            Bu noktadan itibaren Melen Çayı hakkında biraz bilgi verelim. Düzce’de Cumayeri’nde bulunan ve Dokuzdeğirmen köyünden başlayıp 13 km uzunluğunda doğal bir rafting parkuruna sahip olan Melen Çayı, bu sporu yapmak için oldukça uygun bir debi yapısına sahiptir. Melen Çayı aynı zamanda su ve kuş seslerinin bir arada verdiği huzurun sesiyle ve harika doğasıyla 12.000m2 alan içinde konumlanmıştır. Bilhassa arkadaş gruplarınızla ya da tek başınıza veya sevgilinizle, eşinizle olsun bir hafta sonu kaçamağı yapmak ya da şehir hayatından stresini tamamen atmak adına çok daha uzun süreli bir tatil planını Melen rafting üzerine kurgulayabilir ve bu heyecan ve adrenalin fırtınasına kendinizi bırakabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

3 yorum:

  1. Rafting çok güzel ve adrenalin dolu bir spor. Hayatımda bir kere yaptım ama tadı damağımda kaldı resmen. En kısa zamanda tekrar düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. su ve yüzme fobisi olan birisi olarak zorla :) daha önce rize fırtına deresinde rafting yaptım.Hissettiklerim muhteşemdi. Hele korkusu olan biri için adrenalin en üst seviyede pik yapıyor:D

    YanıtlaSil
  3. sogukkanli olmak lazim ki bi ters donme ya da bottan dusme vakasinda tehlikeli bi yerlerde bi tarafinizi parcalamaniz an meselesi.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.