-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Salça lekesinden kurtulmak için..

ads
ads

Salça lekesi nasıl temizlenir?

Genel olarak bu gibi durumlar mutfakta yemek yapan hanımlarda sıkça görülen durumdur.  Yeni elbiseye salça bulaşması ve leke yapması kişinin canı oldukça sıkar. 

Aynı durumlarda yemek yerken bazen dalgın anlarda etrafa veya elbiseye salça lekesi bulaşabilir.  Bu gibi durumlarda insanlar lekeyi çıkarmak için zorluk çeker ve zahmetli bir iş olarak kişinin gözünde büyür.

Bunun nedeni salçanın domatesten yapılması ve doğal kırmızı renk oluşturmasından dolayı güç durumdur lekeyi çıkarmak. Ancak aşağıda açıklayacağımız adımları takip ederseniz kolay biçimde istenmeyen lekelerden kurtulmanız mümkün. 

Salça lekesinden kurtulmak için..


* Salça lekesini çıkarmak için ilk önce yapmanız gereken bulaşık deterjanı olabilir. Bunun için bulaşıkta kullandığınız iyi bir deterjanı lekenin bulunduğu bölgeye dökün ve ılık bir su ile ıslatıp iyice çitileme işlemi yapın.  Bu işlemleri yaptıktan sonra çamaşır makinesine lekenin olduğu kumaş, elbise vb. Herhangi bir şey ise ön yıkama ile yıkayın.  Sonuç olarak lekenin çıkmış olduğunu eser kalmadığını göreceksiniz.

* Hemen hemen birçok yemeklerde salça kullanıldığı için lekelerin olması muhtemeldir. Bu yüzden elbiselerinizin üzerine  bulaştıysa bu leke hemen üstüne tuz dökün.  Bu tuz serpmenin amacı ise lekenin kumaşın en diplerine kadar inmesini engelleyecektir. Ve temizleme esnasında kolaylık sağlayacaktır.  Aynı yukarıda belirttiğimiz  gibi bulaşık deterjanı kullanarak aynı işlemi yapın. 

* Eğer leke beyaz bir kumaş vaya elbiseye bulaşmışsa bunu çıkarmak daha kolaydır. Çünkü bunun için çamaşır suyu kullanmak en uygunudur.  Ama unutmamanız gereken bir şeyde çok sık olarak çamaşır suyu kullanmayın. Çünkü çok sık aralıklarla çamaşır suyu kullanırsanız, elbise veya kumaşlarınız zarar görebilir yani erken yıpranabilir.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. Salça lekesi çok illet bir lekedir. Bir kere başıma geldi. Ne yaptık ettiysek o lekeyi çıkartmak bir türlü mümkün olmadı. Siz siz olun kıyafetinize salça dökmeyin.

    YanıtlaSil
  2. her şeyin bir kolay yolu var derler ya bu işinde kolay yolu buymuş demekki

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.