-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » TRAFİK SİGORTASI HAKKINDA BİLGİ EDİNİN

ads
ads
Araç sahiplerini yakından ilgilendiren ve bilmesini gerektiren konuların başında trafik sigortası ve trafik sigortası fiyatları gelmektedir. Trafik sigortası, her araç sahibi tarafından yaptırılması zorunlu olan ve herhangi bir kaza veya hasar durumlarında, kişinin maddi zararlarını güvence altına alan bir sigortadır. Trafik sigortası, Karayolları Trafik Kanununun 2918 sayılı yasasına istinaden yürürlüğe girmiş ve trafiğe çıkan her aracın yaptırmakla ve her yılda yenilemek zorunda olduğu bir sigorta türü olarak hayatımızda yerini almıştır. trafik sigortası fiyatları, aracın modeline, sigorta şirketine, sürücüye, il plaka koduna ve aracın hasar geçmişine göre farklılık göstermektedir.

TRAFİK SİGORTASI HAKKINDA BİLGİ EDİNİN


Yaptırmakla zorunlu olduğumuz trafik sigortasını, her yıl yenilemeli, güncel kurallar doğrultusunda hareket etmeli ve öyle trafiğe çıkmalıyız. trafik sigortası hesaplama gibi bir sorunun cevabı, aracımıza, aracımızın hasar geçmişine, sigorta şirketimiz gibi bir çok duruma göre farklılık göstereceği için spesifik bir cevap vermek de mümkün değil.

2016 yılı için ise durum farklı değil. Yaptırmakla ve her yıl yenilemekle zorunlu olduğumuz trafik sigortasındaki kural ve işleyişler geçen yıllarda olduğu gibi devam ediyor. Ancak artan ekonomik şartlar göz önünde bulundurulursa fiyatların artış göstereceğine kesin gözüyle bakabiliriz. Yine de trafik sigortası fiyatları fiyatları hakkında net bir şey söylemek için erken diyebiliriz. Sigorta şirketleri arasındaki rekabet, trafik sigortası pirim fiyatlarında farklılık göstermesine, az da olsa düşük pirimler ödememize sebep olabilir. Yaptırmakla mükellef olduğumuz zorunlu trafik sigortası için Hazine Müsteşarlığı, tüm riskin sürücülere yüklendiği maddeyi değiştirme kararı alarak, araç sahiplerinin biraz olsun yüzünün gülmesini sağladı. Tüketici Sorunları Derneği’nin de olayı yakından takip etmesi ve kamuoyunu sürekli bilgilendirmesi maddenin değişiminde önemli rol oynuyor. Yakın zamanda bir açıklama yapan Tüketici Sorunları Derneği, sigorta primlerinin yüksek olmasından ve tüm risklerin sürücünün sorumluluğunda olmasından vs gibi birçok sorunu dile getirerek sürücülerin mağduriyetini giderme yolunda ciddi adımlar attı.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. Fadalı yazı ve bilgilendirmeniz için teşekkürler. Özellikle bu sene trafik sigortaları çok pahalandı. İnsanlar kendine seçenekler arıyor haklı olarak.

    YanıtlaSil
  2. Trafik sigortası yaptırmak mecburidir ve devlet tarafından denetlenir. Ancak kasko yaptırmak isteğe bağlıdır.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.