-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Bir Ağaçta Gül de Biter Diken de...

ads
ads

Bir Ağaçta Gül de Biter Diken de atasözü ve anlamı:

İyi bir hayat sürmek için, huzurlu yaşamak için insan iyi olmalı ve karşısındaki insanlara iyi davranmalıdır. Örnek olarak dünyaya iyi yönleri ile bakmalı, kötü yönlerini bir köşede tutmalı. Kötünün kötüsü var. Kendinden kötü olanları düşünüp buna şükretmeli.

Eğer dünya hayatının kötü, olumsuz ve anlamsız şeylerini  kafasına takarsa durum daha kötü olur. Hayat çekilmez olur. İnsan depresyona girebilir. Aynı zamanda yaşantısı mutsuz olarak geçer.

Bir Ağaçta Gül de Biter Diken de...


Bildiğiniz  gibi dünyadaki en güzel çiçek güldür ancak dikenleri de vardır. Her zaman derler gülü seven dikenine katlanır. Bu yüzden bir bitkinin gülünü seviyor isek dikenine bakmayacağız yada katlanacağız. Sırf dikeni var diye ve zarar veriyor diye gülden vazgeçilmez. Yukarıda izah ettiğimiz gibi biz güle bakacağız. Güzel olan yöne. 

Buna rağmen hayat sıkıntılarla dolu, bazen mutlu bazen mutsuz, çelişkilerle dolu hayat olduğunu biliyoruz ve bu şekilde benimseyeceğiz. 

Sonuç olarak; dünyada iyilerde var kötülerde, kötülere bakmayacağız yeni bir arayış içine girmeye lüzum yok. Eğer ki elimizden gelebiliyorsa bu kötüleri en aza indirmek lazımdır. Bu zor bir durum gibi gözükse de insanın yapamayacağı bir şey yoktur. Yeter ki istesin. Bu sebeple kötüler azalırken yani kötüler iyi olduğu için iyileri çoğaltmış olacağız. 

Bir önceki konumuzda "Bir nasihatten bir musibet iyidir" atasözü ve anlamı hakkında açıklamaları yaptık. Dilerseniz inceleyebilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. cidden çok anlamlı bir atasözü insan neresinden tutmak isterse orasından tutuyor aslında hayatın

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.