-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Kadına Düşen Görevler Nelerdir?

ads
ads

Evini ve Namusunu Korumak


Erkeklerin dikkat etmesi gerektiği gibi hanımların da haya ve iffet sahibi olmaları, namuslarını koruma hususunda çok hassas davranmaları gerekir.Helal ve haram sınırını muhafaza etme ve kadınların kocalarına karşı vazifeleri hakkında Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmaktadır:

".....Sizin kadınların üzerindeki hakkınız; sizden başkasını yataklarına sokmamaları ve hoşlanmadığınız kimseleri evlerinize almamalarıdır...." (39)

Kadına Düşen Görevler Nelerdir?


Aile mahremiyeti ve sınırlarını korumak erkek ve kadın üzerine vaciptir. Eşlerin aralarındaki mahrem durumları başkalarına anlatmaları dinen caiz olmadığı gibi bu durum aile kurumunun yara almasına, belki de yıkılmasına sebep olabilir. 

Kaynakça:

39: Tirmizi, İbn Mace, Nikah, 33

Yazar: Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ayhan

Yararlanılan kaynak: Efendimizin (s.a.v.) İzinde Günlük Hayat (Semerkand) - Pozitif Dağıtım.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

4 yorum:

  1. Erkek bir çok görevi üstlenmiş gibi algılanır ama boşuna yuvayı dişi kuş yapar diye de bir söz söylenmemiştir.

    YanıtlaSil
  2. Aslına bakarsanız kadına düşen her görev eşine düşmüş demektir. Her zaman bir erkeğin eşine yardım etmesi gereklidir.

    YanıtlaSil
  3. kadınlar olmasa biz hiçbir şey değiliz, gerçekten güzel açıklamışsınız ağzınızı sağlık. onlar bizim en değerli varlıklarımız.

    YanıtlaSil
  4. erkeğin bir çok görevi aileyi kadını korumak gibi ama söz gelimi kadına gelince yuvayı kuran odur en başta zaten ona kattığı değerlerle bir başka oluyor efendimiz kadının görevini söylemiş bizede zaten söz kalmamışş

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.