-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Kıbrıs 2015 Turizm Rakamları

ads
ads

Kıbrıs 2015 Turizm rakamları açıklandı, rakamlar çarpıcı ve Kıbrıs turizminin geleceği hakkında önemli bulgular ortaya koyuyor.


Kıbrıs 2015 Turizm rakamları açıklandı, rakamlar çarpıcı ve Kıbrıs turizminin geleceği hakkında önemli bulgular ortaya koyuyor. Son yıllarda Ortadoğu'da yaşanan çatışmalar Türkiye ve Kıbrıs için olumsuz bir sezon olacağını haber veriyordu. Her ne kadar bu urum 2016 yılında bariz şekilde ortaya çıkacaksa da 2015 rakamları bize bu konuda bazı ön fikirler veriyor.


Kıbrıs 2015 Turizm Rakamları


Kıbrıs Tatil sezonuna olumsuz rakamlarla başlıyor diyebiliriz. Zira Kıbrıs Otelleri, doluluk rakamları bakımından 2015 yılında S.o.s. vermeye başlamıştı. Yıl sonu rakamları bize 2016 yılına dair çarpıcı bulgular sunuyor. 2015 yılı rakamları şu şeklide;

2015 Yılı Verileri

Toplam İhracat 118 Milyon $ (Önceki yıla göre %30 düşüş)
Toplam Turizm Gelirleri 550 Milyon $ (Önceki yıla göre %7 düşüş)
Toplam Turist Sayısı 1.6 Milyon (Önceki yıla göre %2 artış)

2015 yılı verilerine bakacak olursak, 2013 ve 2014 yıllarındaki %30'lara varan artışın önemli ölçüde azaldığını müşahede edebiliyoruz. Her yıl bir önceki yıla göre hem turist sayısını hem de elde ettiği geliri arttıran Kuzey Kıbrıs Tatil sektörü, 2015 yılında da aynı artışı yakalayabilmek adına 
erken rezervasyon politikaları uygulamış ve Güney Kıbrıs ile arasındaki rekabette avantajlı duruma geçmeye çalışmıştı.

2016 Öngörüleri

K.K.T.C. Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, 2016 yılından beklentilerinin %20 büyüme olduğunu açıkladı. Hedef 800 Milyon $ gelir ve 2 Milyon Turist. Türkiye'nin Turizm alanında yaşadığı kan kaybı Kıbrıs için bir tehdit oluşturmuyor gibi görünüyor. Ancak gerek Kıbrıs'ın uluslararası statüsünün artık kanıksanmış olması gerekse kıbrıs otellerinin kalitesiyle rakiplerine karşı tercih edilebilir hale gelmesi Kıbrıs Turizm sektörü için ümitleri diri tutmaya yetiyor.

Tanıtım Çalışmaları Hız Kazandı

Kıbrıs merkezli oteller ve kıbrıs tatil sektörünün dinamosu durumundaki tur operatörleri, uluslararası arenadaki tanıtım faaliyetlerini arttırdı. Özellikel KKTC hükümetinin turizm ödeneklerini arttırması ile çok sayıda fuara katılan girişimciler önceki dönemlerde 4-5 fuara katılım gösterirken 2015 yılında 30 fuara katılarak pazarlama alanında daha agresif politikalar üretmeye başladı. Ülkenin uluslararası siyasi durumu sebebiyle yaşanan hukuki sorunlara rağmen bu denli artan katılımların 2016 yılı turizm rakamlarını doğrudan etkileyeceği düşünülüyor.


Yatak Kapasiteleri



Kuzey Kıbrıs otellerinin yatak kapasiteleri hali hazırda 20 Bin civarında. Hedef ise bu sayının 2 kat artışla 40 Bin'e ulaşması. Yaklaşık 200 tesisin bulunduğu Kuzey Kıbrıs, 20 Bin yatak kapasitesiyle 2 milyona yakın turiste hizmet vermekte. Elbette yatak sayısının artması, yeni tesis ve turizm alanlarının oluşması tatilcilerin konforunu ve maliyetleri olumlu yönde etkileyeceği için ulaşılabilir mantıklı bir hedef. Ancak bu hedefe ne zaman ulaşılabileceği açıkcası soru işareti. Zira Kıbrıs alt yapı bakımından daha fazla otel ve tesisi kaldırabilecek durumdamı, açıkcası bu bir soru işareti.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

4 yorum:

  1. Kıbrısı hep poker ve kumar olarak bilirim. Ancak turizm bölgesi olarak son zamanlarda iyi oteller açılacak turist çekilmeye başlandı. Kıbrıs gerçekten de güzel bir yer.

    YanıtlaSil
  2. Valla bu sene yaşanan terör olayları ister istemez bir çok ülkeye olumsuz şekilde etkileyecektir. Kıbrıs ise çok güzel olduğu kadar çok da pahalı bir şehir. Ama gidip görmek lazım oraları diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Kıbrıs'ın bu turizm rakamları daha da artacaktır bundan eminim. Çünkü kumarhane ve özgürlükler cenneti diye isimlendirebileceğimiz bir yer. Özgürlükler diyorum yanlış anlaşılmasın, iş adamları dostları ile rahatca yasak aşk ve bu tip durumları Kıbrıs'da yaşıyor havaalanında ise ayrılıyorlar. Bu durum sanatçılar için de geçerli. Bu tip illegal ilişkiler için gidilen en yakın yer iken, Kıbrıs turizmi tabi artar :)

    YanıtlaSil
  4. kumar turizminin ve aşk kaçamaklarının yapıldığı en rahat yer olduğundan dolayı Kıbrıs'daki turizm rakamları azalmaz artar her daim. Zengin godamanlar pislik çevirmeye gidiyorlar Kıbrıs'a...

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.