-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » » Pazartesi sendromundan kurtulmak

ads
ads

Pazartesi sendromu içim neler yapılabilir?


İlk olarak pazartesi sendromu nedir açıklayalım:  Aslında bu sendrom pazar gecesi sendromu olarak da isimlendirilir. Çünkü pazartesi gününü düşünmek o anda sizi germektedir, huzur yapar, isteksiz yapar.  Bu durum bir stres türüdür. Bunu kısaca pazar gecesi stresi ve pazartesi sendromu olarak adlandırırız.


Pazartesi sendromundan kurtulmak


Bu sendrom genel olarak hemen hemen her insanda görülebilir. bazılarında daha sık görülürken bazılarında ara ara görülmektedir.  Aslında bu durum  kişinin kendinden  değil, çalışma ortamından, yaptığı işten ve hafta içi yaşanan bazı tatsız olaylardan kaynaklanmaktadır.  Aslında haftanın tüm günleri genel olarak aynıdır. Ancak Cumartesi ve Pazar günleri insanlar için  daha önemli olmuştur ve o günler tatil ve kendini özgür hissettiği zamanlardır.


Pazartesi sendromundan Kurtulalım:

Kimi için çok zor gibi görünse de aşağıda vereceğimiz örneklerle bunu aşmanız mümkün ve çok kolay.

* Uyku sorununuz varsa bunu halletmenin yolunu deneyin. Mesela erken yatmak.
* Öğle saatlerinde ortalama 1 veya  2 gibi 15 - 20 dakika şekerleme yapmanız size çok iyi gelecektir. 
* Yukarıdaki uygulamayı yaptığınız zaman Pazar uykunuza zarar vermeyeceksiniz.
* Aynı zamanda  haftada  2 gün tatil yapan biriyseniz  Cumartesi ve Pazar günleri  çok uyumamak gerekir. İnsan ne kadar fazla uyursa o kadar yorgun olur. Bundan dolayı sabahın erken saatinde özelikle güneş doğmadan uyanmak hem sizin için hemde  sağlığınız için iyi olacaktır.
* Pazartesi günü de aynı şekilde  güneş doğmadan önce kalkıp ve güneş doğduktan sonra  güneşin ışınlarını vücudunuza aksettirin. 
* Güzel bir  kahvaltı yapın ve emerji verecek gıdaları tüketin sonrasında iyi bir Türk kahvesi içmeyi unutmayın.




ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

14 yorum:

  1. Valla tavsiyeler güzel ama öğle arasında 15-20 dakika şekerleme yapabileceğimiz bir ortamımız ne yazık ki mevcut değil.

    YanıtlaSil
  2. Hakan Hocalı3 Nisan 2016 22:28

    Ben günlerin bir sendroma neden olabileceğine hiç inanmıyorum, eğer pazartesi haftanın ilk günüyse son günün de bir sendrom nedeni olması gerekmez mi? Çağın en büyük sorunu sanırım rahatlık

    YanıtlaSil
  3. Güzel br hafta sonu geçirmek pazartesi sendromundan kurtulmanın en güzel yolu bence . Ve işinizi sevmek te tabiki

    YanıtlaSil
  4. pazartesi sendromu her çalışan da olduğu gibi bende de var sanırım ama üstesinden gelmek çok ta zor olmuyor

    YanıtlaSil
  5. Pazartesi sendromundan kurtulmanın tek yolu pazartesilerinden kurtulmak mesela kendinize pazartesileri tatil olan bir iş bulabilirsiniz:D

    YanıtlaSil
  6. kim ne derse desim pazartesi senromu kıyamet kopana kadar gider diyte düşünüyorum

    YanıtlaSil
  7. Pazartesi sendromundan kurtulmak için güzel şeyler sıralanmış ama bu illet böyle gidecek gibi değilki birazda psikolojik olmasıyla birlikte bu sendromla devam edeceğiz gibi :D

    YanıtlaSil
  8. malesef pazartesi günleri benimde kabusum. kalk işe git, akşam gel yorgun bir şekilde kimseyle konuşamadan direk uyu. en berbat günüm pazartesi diyebilirim.

    YanıtlaSil
  9. Pazartesi sendromundan kurtulmanın tek yolu Pazarda kalmak ve hiç çıkmamak. Kim bu sendromu çıkarmışsa yakasına yapışmak lazım. Hakikaten de Pazartesi sendromu çok kötü...

    YanıtlaSil
  10. kurtulmak cok zor üzgünüm.Okuyanlar okula çalışanlar işe gittiği sürece pazertesi sendroumu olmuş ve hep olacaktır.Başa bir yolu varsa buyrun görelim

    YanıtlaSil
  11. insanı öyle böyle dağıtmayan vaka. çözüm için pazartesi günleri mesai 10:00' da başlayabilir mesela.

    YanıtlaSil
  12. bence pazartesi sendromundan kurtulmanın tek yolu çok sevdiğin bir işi yapıyor olmak ve mesai saatinin geç başlıyor olması olabilir :)

    YanıtlaSil
  13. bu tavsiyeler iyi hoş fakata saat 12'yi geçti ve bana şimdiden bu sendromun etkileri oturdu. şimdiden psikolojik olarak kendimi kötü hissediyor ve şu işlerden dolayı ne kadar geç kalkarsam sabah o kadar söverek uyanacağımı biliyorum...

    YanıtlaSil
  14. genel bir problemdir pazartesi sendromu çocuğun elinden şekeri alınması gibi birşeyde olsa dünya dönüyor yapacak bir şey yok malesef.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.