-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Sonuna kadar İzlemeniz Gerekir...

ads
ads

İşte Menzilciler! Sonuna kadar izleyin...

Menzili anlatan daha doğrusu dergahları anlatan çok anlamlı bir video ile karşım karşıyasınız. Bu tür tarikatlar ile ilgili insanların kötü görüşleri vardır ve içine girmeden hiçbir şey anlaşılmaz. Ancak ne olursa olsun anlamak istemeyen zaten hiçbir şekilde anlamaz. Ama bu video biraz olsun insana ders verir nitelikte izlerken hem eğlenecek hem bilgi sahibi olacaksınız. Gereksiz kötü sözü ve yorumlardan kaçınalım.

Hatırlatmam gerekir ki Menzilde bulunan Mübarek Gavs-ı Sani Hazretleri Peygamberimizin (s.a.v.) öz torunudur. Ve Sadat-ı Kiramlardandır. Lütfen kötü söz söylemeyiniz. Allah dostlarına kötü zanda bulunmak tehlikelidir. İçinizde saklayınız.

Genel olarak insanlar bu tarikatlara şirk derler. Ancak Nakşibendi tarikatı çok uzun seneler önce varolan ve doğrum yoldan ayrılmayan insanlara namaz kılmasını söyleyen, ve Allah'ı çokça zikretmesini söyleyen kişiler vardır. Kamili Mürşid olan Abdülbaki hazretleri Peygamberimizin yolundan giden varisidir. Ve Allah dostları Peygamberimizin (a.s.v.) bize bıraktığı mirastır. Onlara uyan kurtulur. Tıpkı Nuh'un gemisi gibi.

Ancak illa bir tarikata girmek gerekmez. Girilirse daha iyi olur ve hızlı aynı zamanda çabuk yol kat edilir ve imanı kemale erdirmek için birebirdir. Oralarda yani dergahlarda bu zamana kadar kötü ve sünnete uygun olmayan bir davranış  gözlemlenmemiştir. 1 Milyonu aşkın Müridi olan Gavs Hazretlerinin en büyük kerameti ise  doğru yolda olmayan, içki içen, kumar oynayan veya kötü işlerde olan kişilerin bir kere gidip görmesi ile manevi bir olay ile Allah (c.c.) tarafından bir anda kalplerinin imana yönelmesidir. Çünkü Gavs Hazretleri kolay kolay sohbet etmez. Ya insanları irşat etmek ile uğraştığından onlarca insanın tüm dünyadan akın akın geldiği için zamanı olmadığından olabilir.

Demem o ki, Vaaz etmeden, konuşmadan, sadece hal ile sünneti  yaşayan bir evliye milyonları Allah yoluna çevirmesinden (Allah'ın izni ile ) bundan daha büyük keramet olabilir mi.

Ama bu tür olaylarda keramet aramak gerekmez. Keramet veya Mucizeler inanmayanlar için daha doğrusu Peygamberler zamanında Mucizeler inanmayan müşrikler için gösterilmiştir. Müslümanlar için değil.

Ve bu kadar insanın  Mübarek insanı sevmesi, namaz kılması  ve imana yakın olmasına vesile olmak kötü bir şey mi?  Aracı olmaz diyenlere Allah ile kul arasında aracı olmasaydı Cebrail (a.s.) Efendimiz Muhammed Mustafa (a.s.v.)'e vahyi melek ile göndermezdi. Tabi aracısız olarak da bu vahiyler olmuştur.

Her şeyde bir aracı vardır. Hasta olduğunda aracı olan doktor ve ilaçtır. Bir şey öğrenmek istersen sana öğretecek olan öğretmendir. Eğer ben aracı kabul etmem dersen bu kadar bilgiyi şuan nasıl okudun. Bilgisayar bir araç ve senin bu yazıyı okuman için aracı olmadı mı?




ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

3 yorum:

  1. Gavs-ı Sani hazretlerini bizzat ziyaret ettim. Kendisi nurlu ve mübarek bir insandır, keza peygamber efendimiz (sav) torunudur. Menzil gerçekten bereketli ve şifalı bir yerdir.

    YanıtlaSil
  2. tüm dergah ve tarikatlar için bir felsefeleri var saygı duymaktan baska care yok bence

    YanıtlaSil
  3. İnançla ilgili tüm detaylar konuşuldukça toplumda tantışılan her şey din ekseninde dönüp durmaya başladı. Bu bir düşünce tutulması kaotik bir ortam gibi. Oysa bilimsel düşünce sanatı, edebiyatı, felsefeyi teknolojiyi yeni hedefleri güneş sistemini matematiği konuşmayı bıraktık artık bunlara sardık

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.