-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Belgelendirme Firmaları

ads
ads

2016 Yılında ISO Kalite Belgelendirme Firmaları

ISO Belgelendirme firmaları çeşitli akreditasyon kuruluşlarınca yetkilendirilmiş çeşitli özel ve kamu firmalarıdırlar. Belgelendirme firması tabiri çoğunlukla ISO Kalite belgeleriyle ilgili faaliyet göstermekte olan kuluşlar için kullanılmakta olan bir tabirdir.

2016 yılında aşağıdaki belgeleri almak isteyen herhangi bir işletme belgelendirme kuruluşlarıyla birlikte çalışmak durumundadır;
ISO 9001,
ISO 22000,
ISO 14001,
OHSAS 18001,
ISO 27001,
ISO 10002 gibi çoğunluğu ISO standartlarıyla hasıl olan yönetim sistemlerine ait eğitim ve doküman çalışmaları danışmanlık firmaları, belgelendirme işlemleriyse belgelendirme şirketleriyle birlikte yürütülmektedir.

Belgelendirme Firmaları


Danışmanlık firmalarının pek çoğuda akredite edilmiş bu firmalarla birlikte çalışmaktadır. Bu beraberlik iş ortaklığı şeklinde değildir. Ticari anlamda ortaklık oluşturmazlar. Fakat adımların sırayla takip edilmesi ve aday kuruluşun belge denetimine hazırlanması hedefiyle danışmanlar ilgilenmektedir. Belgelendirme firmaları iso kalite belgelerine sahip olmak isteyen ve isteği doğrultusunda yer alan standarda uygun olarak hazırlanmış kurum ve kuruluşları denetlemek suretiyle kalite belgesi vermeye yetkilidirler (Bakınız). https://adlbelge.com/belgelendirme-firmalari

Bu firmaların akredite sayılmaları için uluslararası akreditasyona sahip bir kurum (Türkak vb) tarafından onanmış olmamaları gerekmektedir. 17021 standardına uygun olarak uzun bir zaman diliminde gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde aday belgelendirme firması da üst akreditasyon kurumunca denetlenerek belgelendirme kuruluşu yetkisi kazanır. Bu yetkiyi korumak adına her yıl periyodik olarak yetkili kurum tarafından denetlenmeye devam ederler.

Belgelendirme Firması Nasıl Kurulur?

Hizmet esaslı bir sektör olan belgelendirme alanında faaliyet göstermek için öncelikle iyi bir ekip oluşturulması gerekmektedir. Bununla birlikte baş denetçileri de bulunmak zorunda olan bu işletmelerde hizmete bağlı giderler üst seviyededir. Akredite olana kadar firmanın yürüyebilmesi için belgelendirme firması kurmadan önce doküman ve personel (ekip oluşturma) aşamalarının en azından önemli kısmı hazırlanmış ve planlanmış olmalıdır.

Sonrasında Türkak gibi bir akreditasyon yetkisine sahip kuruluşa istenen yetki ve kapsam hakkında başvuruda bulunmak gereklidir. Daha düşük maliyetli olan belgelendirme firması kurmak içinse bir limited şirket kurularak daha önceden akredite olmuş belgelendirme firmasından temsilcilik almaktır. Tabi bu durumda aracılı oalrak alındığından belge fiyatları çok daha maliyetli olacaktır.

Belgelendirme kuruluşları çoğunlukla bu işi iyi bilen girişmciler tarafından kurulmaktadır ve emek, sabır ve sermaye isteyen bir sektördür.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.