-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads

ads
ads
İnsanlar yemek yemeden uzun süre yaşayamazlar bu yüzden yiyeceklere insanların ve canlıların ihtiyacı vardır. Bu konumuzda bizler bizlerin hazırlayıp sunduğumuz veya kendimizin yediklerinden fazlasını dolaba koyup bozulmasını engelleriz ancak bazı yiyecekler vardır ki mutlaka ısıtılması gerekmektedir. İşte onlar...

Isıtmanız Gereken Gıdalar



* Hepimizin sevdiği ve çok lezzetli olan ara ara tükettiğimiz yiyecek mantar.
* Birçok yiyecekte kullandığımız pancar
* Herkesin sevmediği ancak son yıllarda bolca  tüketilen ıspanak
* Tavuk ısıtılmadığı zaman kötü tat verebilir. Bu yüzden ısıtılarak yenmesi uygun görülmektedir.
* Sıcak olmasa da olur ama ısıtılması daha makbuldür. Yumurta


Yukarıda  saydığımız gıdalar kısa süre içerisinde bakteri üretmeye başlayabilir ve hemen bozulabilir. Bunun için iyi bir kaba koyarak hava almayacak şekilde dolabın bir köşesinde bozulmasını engellemek için saklayabilirsiniz.  Pişirilmiş ancak hepsi tüketilmemiş yiyecekler çok kısa sürede bakteri üretir ve bozulur bu şekilde yenirse gıda zehirlenmesi meydana gelir. Bunlara dikkat etmeniz gerekir. 

Pişirilen yiyecekler kısa süre içerisinde etkileşime girerek ortalama 2 veya  3 saat içinde bakteri üretmeye başlarlar. Bu dolabı gibi   soğuk yerlerde saklayınız. Oda sıcaklığında bu saatler dışında bekletmeyiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Daha önceden yapılmış yemekleri yerken dikkatli olun. Bazı yemekler ısıtıldığında daha çabuk bozulurlar. Isıttığınız an yiyip artanı atmanız gerekebilir.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.