-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Sigara İle Savaşınızda Yeni Bir Yardımcı

ads
ads
Biraz sonra okuyacaklarınız sizi kurtulmak istediğiniz sigara bağımlılığından kurtulmanıza yardımcı olabilir. Belki aşşağıda yazılanlara bakıp bunun basit bir internet reklamı numarası olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak sizler için hazırladığımız yazıyı okumaya devam ederseniz neden bahsettiğimizi daha iyi anlayacaksınız.
Sigara İle Savaşınızda Yeni Bir Yardımcı

Öncelikle sigara bağımlılığından başlayalım. Sigara bağımlılığı her yıl pek çok insanın başta akciğer kanserine yakalanmasına ve hayatlarını kaybetmesine neden oluyor. Başınıza bir trafik kazası ya da uçak kazası gelmesinden endişeleniyorsanız, boşuna endişeleniyorsunuz demektir. Sigara, sizleri hasta etmek ve hayatınızı kötü bir biçimde sonlandırmanın etkili yollarından birisidir ve her gün yeni bir zararı ortaya çıkmaktadır. Son yapılan araştırmalar bir sigara dalında 4000 adetin üzerinde zehirli kimyasala rastlamışlardır. Bunların arasında roket yakıtı üretiminde kullanılan kimyasallardan radyoaktif maddelere ve hatta böcek ilacının hammaddesine dahi ulaşmanız mümkün.
O zaman bizleri sigaraya bu kadar bağımlı kılan nedir? Cevap, tek bir kelime: nikotin. Nikotin, insanların tüm zararlarına rağmen sigara ve tütün ürünlerini kullanmaya iten kimyasala verilen isimdir. Peki nikotin ne yapar? Aslında nikotin, kanınıza karışır ve kanınıza karıştıktan kısa bir sonra beyninize ulaşır. Beyninizdeki reseptörleri uyararak bir tür ödül salgısı salgılamasını sağlayarak sizleri daha iyi hissettirir. Elbette ki bu his gelip geçicidir ve sahtedir. Bununla birlikte sigaranın beyin hücrelerine zarar verdiğini de unutmamak gerekir.
O zaman, bizi bağımlı kılanın sigara değil içeriğindeki nikotin maddesi olduğunu biliyorsak neden nikotini dışarıdan alarak sigaranın önüne geçmiyoruz? Çünkü şu anda kullanılan yapay nikotin sağlayıcılar sigara bağımlılarının aradıkları bir şeyden yoksundurlar: sigara içme deneyimi.
İşte elektronik sigaralar da tam da bu noktada devereye giriyor. Ülkemizde satışı sınırlandırılmış olan ancak dünya üzerindeki pek çok kişi tarafından kullanılan elektronik sigaralar hem sizlerin nikotin ihtiyacını karşılıyor hem de tıpkı bir sigaranın verdiği hissi veriyorlar. Elektronik sigaralar, çanta veya cebinizde taşıyabileceğiniz cihazlardır. Şarjlı pille çalışırlar. Şarjlı pil, metal tüpün içinde bulunan tanktaki sıvıyı atomizer ( yani bir tür ısıtıcı) vasıtasıyla ısıtarak buhar haline getirir. Siz de içeriğinde aynı zamanda nikotin bulunan buharı içinize çekerek bir tür sigara içme deneyimi sağlarsınız. Dünya üzerinde başta ABD ve İngiltere ve Fransa’ da elektronik sigara üzerine pek çok araştırma yapılmaktadır. Ne yazık ki elektronik sigaralar için tamamen “sağlıklı” denemese de normal sigaraya göre sağlığınıza daha az zararlı olduğu yapılan çalışmalarla ortaya konmuştur.
Elektronik sigaraların yapısına biraz daha yakından bakınca durumu daha iyi ortaya koyabiliriz. Elektronik sigaraların değişen parçaları atomizer (ısıtıcı) ve sıvı tüpleridir. Elektronik sigaralarda ısınarak buharlaşan sıvıya “likit” adı verilir. Likitler genellikle hayvansal olmayan gliserin, nikotin ve aroma ve sudan oluşur. Likitlerin ana maddesi NBase adındaki arındırılmış su ve likit karışımıdır.
Elektronik sigara (e-sigaralar) normal sigaralara göre daha az zararlıdır. Bu cihazlar, sizlere tam bir sigara içme deneyimi sunduklarından sigarayı bırakmak konusunda sizlere yardımcı olsalar da elbette sigarayı bırakmak tamamen sizin iradeniz ve kararlılığınızla ilgili bir meseledir. Elektronik sigaralar normal sigara gibi kötü kokmazlar, nikotin seviyeleri ayarlanabilir ve de dilediğiniz aromayı seçmeniz mümkündür. Çikolata, kahve veya meyva aromalarından dilediğinizi seçebilirsiniz. Tüm dünyada olduğu gibi elektronik sigaraların 18 yaş altındaki kişilere satışı kesinlikle yasaktır. Elektronik sigara, sigara bağımlısı kişilerin bu bağımlılıktan kurtulmaları için tasarlanmış yardımcı bir üründür. Pek çok açıdan bir tür “el nargilesi” olarak tanımlanabilir. Duman değil, buhar sağlar. Buharda nikotin bulunduğundan kullanıcı nikotin yoksunluğu çekmez ve böylece sigaradan uzaklaşır.
Elektronik sigaraların sigarayı bıraktırmak konusunda iyi ve etkili bir ürün olduğu konusunda anlaştıysak o zaman bu cihazları ve likitlerini nereden temin edeceğinize bir bakalım. Piyasadaki benzerlerinin aksine elektroniksigaraevi.net, müşteri şikayetlerine maruz kalmamış elektronik sigara tedarikçilerinden birisidir. Siz de şimdiden elektronik sigara ya da elektronik sigara likiti aramaya mı başladınız? 
Kaynak : elektroniksigaraevi.net/blog

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

9 yorum:

  1. Bende bir cok denesemde bir turlu birakamadim bu illeti elektronik sigarayida denemek lazim

    YanıtlaSil
  2. Siğarayı bırakmanın en güzel en kısa yolu karar vermektir. Ben karar verdim ağzıma sürmedim bir daha içmeye çalışsamda tadı iğrenç geliyor artık

    YanıtlaSil
  3. sigara bağımlılığı bence kafada bitiyor, ben lise öğrencisi iken içiyordum fakat kısa süre içerisinde kendi irademle bıraktım. Bence kafayı toparlamak yeterli.

    YanıtlaSil
  4. Aslinda sigarayı bırakmak için mantıklı bu yazıyı okuduktan sonra bende elektronik sigara almayı düşünğyorum.

    YanıtlaSil
  5. 20 yıllık tiryakisiyim abi bırakamıyorum malesef irademiz yok ki :( ama yazınızı çok beğendim yazınızdan yola çıkarak knedi kendimi tedavi edebilirim düşüncesindeyim..

    YanıtlaSil
  6. Sigara çok zararlı. İçinde binlerce zehir var. Sigara içenler bu yazıyı mutlaka okumalı.

    YanıtlaSil
  7. kullanan çok var mı bilmiyorum ama gördğüm kadarıyla bu elektroinik sigaralar malesef sigaradan pek eksik kala bir yanı yok :( en iyisi hiç içmemek

    YanıtlaSil
  8. Kimse kimseyi kandırmasın sigarayı isteyen ama gerçekten iateyen herkes bırakabilir herşey beyinde bitiyor.

    YanıtlaSil
  9. Bu sigaraya baslamak bu kadar kolqyken birqkmqk neden bu kadar zor oluyor anlamadim

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.