-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Bir Avuç Altının Olacağına Bir Avuç Toprağın Olsun.

ads
ads

Bir Avuç Altının Olacağına Bir Avuç Toprağın Olsun Atasözü ve Anlamı:

Toprak her zaman için değerlidir. Sürekli olarak gelir kaynağı olarak insanın elinde durur.  Altın ise zamanı geldiği zaman harcanır gider. Altında  değerlenir  ancak insan altına güvenemez. Ne zaman elden çıkacağı  hiç belli olmaz.  Ama  toprak böyle  değildir. Toprağa ekin ekerek gelir elde etme imkanı daha çok olur.


Bir Avuç Altının Olacağına Bir Avuç Toprağın Olsun.


Aynı zamanda meyve ağaçları, mevsimlik ürünlerin yetişeceği tarzda ticari amaç için kullanılabilir.  Yani atalarımız bu zamana kadar  boş bir söz söylememiş ve  çoğunda haklı çıkmışlar, bu sözler ile bizleri de istifade ettirmeye çalışmışlardır. 

Zamanın birinde bir aile varmış bir kaç tanede çocukları varmış. Bir gün baba vefat etmiş  ama ölürken onlara miras olarak bahçe  bırakmış. Babası  ölüm  döşeğinde  çocuklarına şöyle seslenir. "Ey oğullarım size sadece bahçemi bırakıyorum değerini iyi bilin ve bahçenin bir köşesinde altın gömülüdür. Kazın onu çıkarın." der. 

Tabi baba son nefesini verir belli bir zaman geçtikten sonra çocukları bahçeyi kazmaya başlarlar, buradan çıkacak babamın dediği gömü derken, aha burası,   aha şurası derken bahçenin her  tarafı kazılır ama bir türlü altını bulamazlar. 

Son olarak birbirlerine derler ki "Madem ki her  yeri kazdık ve  yorulduk zaten altında  yokmuş, en azından bir şeyler ekelim" derler.  Bu bahçeye buğday ekerler.  Ve  hasat zamanı oldukça  fazla ürün elde ederler.  Bu sayede  ölen babalarının aslında ne demek istediğini çok iyi şekilde anlamış olurlar. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

4 yorum:

  1. toprak tartışmasız hayattır ve aynı zamanda topraktan geldik toprağa gideceğiz.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir yazı dizisiydi, aslında bu devirde tam tersi işliyor, ancak kelimesi kelimesine haklı olduğunuz birçok nokta bulunuyor. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Çok doğru bir başlık ve içeriği de bir o kadar etkileyici şekilde kaleme alınmış.

    YanıtlaSil
  4. Çok doğru bir tespit... Altın olacagına topragın olsun daha iyi her sene belirli bir para getirisi vardır ve seneler geçtikçe toprakgın değeri her zaman artar...

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.