-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Batıkent Çakırlar Elektrikçi: Elektriğe Zam Kapıda!

ads
ads

İçerisinde bulunmuş olduğumuz 2016 Haziran ayında sıcaklıkların ani yükselişi hepimizi bunaltmaya başladı. Aynı zamanda sıcaklıklar Ramazan ayıyla birlikte bünyemiz üzerinde daha da fazla bunaltıcı etkilere sebep olmaktadır. İşte bu noktada Batıkent Çakırlar Elektrikçi sitemiz değerli takipçilerine bir takım veriler ve uyarılarda bulundu. Şimdi hep birlikte bu verilere ve uyarılara kulak verelim.


Batıkent Çakırlar Elektrikçi: Elektriğe Zam Kapıda!

Son 2 haftada elektrik tüketimi arttı!

Ani sıcaklık artışı sebebiyle yaklaşık olarak son 2 haftadır klima kullanımında ani yükselişlerin tespit edildiği söylenmektedir. Bu noktada özellikle sıcaklıkların en yüksek seviyesine ulaştığı öğle saatlerinde klima kullanımına bağlı olarak tüketim miktarı 35 bin Mw seviyelerinden 41 bin Mw seviyelerine kadar ulaşmaktadır. Tabi bu durumun fiyatlar üzerinde de bir takım etkileri görülmektedir. Şöyle ki: Sıcaklıkların yükselmesinden önce günlük yaklaşık elektrik birim fiyatı 12 kuruş civarındayken, son birkaç hafta yükselme trendine girerek 18 kuruş civarına ulaştı. Öyle görülüyor ki, bu gidişata bakarak önümüzdeki aylarda günlük birim fiyatın 25 kuruşlara dek tırmanacağını düşünmek şaşırtıcı olmuyor.

Peki faturalarımıza etkisi ne oranda olacak?

“ Günlük birim fiyat artışı göz önüne alındığında önümüzdeki dönemde faturaların yaklaşık %100 civarında artacağını söyleyen uzmanlar bulunmaktadır. Bu durumun sebebi aslına bakarsak arz ve talep dengesiyle ilgili. Yani sıcaklıkların ani yükselişi beraberinde klima kullanımının ani yükselişine; böylece elektriğe olan talebin de ani yükselişine yol açıyor. Bu ani yükseliş karşısında başlangıçta arz yeterli olamayarak arz eksiği ortaya çıkıyor ve fiyatlar da bu sebepten yükseliyor. Sonuç olarak bizim görüşlerimiz sadece tahminden ibaret olup kesinlik arz etmemekle birlikte ileriki dönemde neler yaşanacağını hep birlikte göreceğiz.

Batıkent Çakırlar Elektrik Firması olan KILIÇ Elektrik, görüşlerini bu şekilde siz takipçilerimiz için ortaya koymuştur. Yazının detayları ve kaynağına ulaşmak için http://www.batikentelektrik.net/batikent-elektrik-ustasi-acikliyor-elektrige-zam-yolda/

Firmaya ulaşmak için aşağıdaki url adresini kullanabilirsiniz.

url: http://www.batikentelektrik.net

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

3 yorum:

  1. Bir zamanlar batıkentde kalmıştım. Oralar zaten çok pahalı birde ayrıca zam gelmesi kötü olmuş. Birileri müdahale eder inşallah.

    YanıtlaSil
  2. Tüketim bedelinin neredeyse 3 katı kadar fatura ödüyoruz.
    Kayıp-kaçak bedeli, KDV vs. tamamı tüketiciye yükleniyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu firmalara ceza kesmek yerine bence fiyat konusunda da vatandaş lehine düzenleme yapmalıdır.

    YanıtlaSil
  3. bence anlatılanlar çözüm gibi gözüksede modern teknolojiyi verimli kullanmadıkca tam çözüm olarak bence değil transtör dönemine gecerek aldıkları düşük enerjileri yüksek enerjiye ceviren sistemler üretmeleri gerekir.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.