-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Ehl-i Beyti Sevmenin Mükafatı

ads
ads
ehl-beyt ve sevmek
Rivayet edildiğine göre, Zeynelâbidin hazretleri (r.a) hastalanmış idi. Bir grup insan  ziyaretine gelmişti. Zeynelâbidin hazretleri (r.a) onlara,

-  Buraya  ne için geldiniz, diye sordu. Ziyarete gelenlere,
-  Sizi sevdiğimiz için geldik, dediler. Zeynelâbidin hazretleri (r.a),
-  Bizi neden seversiniz, deyince oradakiler,

-  Sizi Hz.  Muhammed Mustafa (sallallahu aleyhi ve sellem)'in torunu olmanız sebebi ile, Allah (celle celâluh) ve Resulü (a.s.v) için seviyoruz, dediler. Bunun üzerine   Zeynelâbidin hazretleri (r.a), 

-  Kim Allah (c.c) ve  Resulü (s.a.v) için bizi severse, Allah Teâlâ da kıyamet gününde onu arşın gölgesi altında gölgelendirecektir. O gün o gölgeleden başka gölge olmayacaktır. Bu sevgilerinin mükafatını Allah Teâlâ cennette onlara verecektir. Fakat kim bizi dünyalık için severse, Allah Teâlâ  onlara da hesapsız rızık verecektir.


Kaynakça:

Yazar: S. Mübarek Erol

Kurtuluş Gemisi - ehl-i beyt [ Semerkand ] - Pozitif Dağıtım

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.