-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » İman Nimeti

ads
ads
İman Nimeti
Allah Teala'nın kullarına ihsan ettiği en büyün nimeti, onların kalplerini imana açması, içine hidayet nurunu koyması ve kalplerine imanı yerleştirmesidir. Çünkü Cenab-ı Hak bu nimeti, hidayete ermeleri O'nun dilemesiyledir.

Eğer O, bir kuluna imanı dilemezse, bütün kainat bir araya gelse o kişiyi imana getiremez. Yüce Mevlâ Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurmuştur:


"Allah kimi doğru yola iletmek isterse onun kalbini İslam için açar, gönlünü genişletir. Kimi de saptırmak isterse onun da kalbini sanki göğe çıkıyormuş gibi iyice daraltır" (En'âm 6/125)."

Hz. Muhammed (s.a.v) amcası  Ebû talib'in iman etmesini çok istemiş, bir sefer de olsa kelime-i şehadeti söylemesini çok arzulamıştı. Bunun üzerine şu ayet nazil olmuştur:

"(Resulüm) Sen sevdiğini hidayete erdiremezsin, fakat Allah dilediğini hidayete erdirir. O, doğru yola girecek olanları daha iyi bilir" (Kasas 28/56).

İşte bu sebeple sahip olduğumuz iman, bize Allah'ın en büyük lutfu, ihsanı ve ikramıdır. Bütün peygamberler insanları ve insanlığı bu nimete nail olsunlar diye davet emişlerdir. Çünkü iman sahip olduğumuz hayatın tadıdır.

Evet, Cenâb-ı Hak, bize iman nimetini verdi, kalbimize yerleştirdi, onu bize sevdirdi ve kalbimizi onunla süsledi. Ayrıca iman gideren küfrü ve onu sarsan günah ve isyanı da çirkin gösterdi. Bunlar Rabbimiz'in bize en büyük lutuflarıdır. 


Yazar: Muhammed Mübarek Elhüseyni

Ehl-i Tasavvuf [ Semerkand ] - Pozitif Dağıtım

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.