-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » Kombu çayının bilmediğiniz faydaları

ads
ads

Kombucha (kombu çayı) Faydaları  Hakkında:

Kombu  çayı ve inanılmaz faydaları, kombu çayının  faydaları nelerdir?, Neye iyi gelir? Detaylar yazının devamında...

Bu türden  çayı ilk kez duymuş olabilirsiniz.  Bu yüzden nasıl elde edildiği hakkında kısa bir bilgi verelim:

"Genel olarak 'kombucha mantarı' olarak isimlendirilmektedir. Yassı maya, düz aynı zamanda bakteri kültürü olarak bildiğimiz, kara çay ile fermentasyon yöntemi kullanılarak kombu çayı haline getirilir. Mantar olarak nitelendirilmesinin nedenlerinden biri de, çay haline getirildikten sonra yani fermente edildikten sonra, renk ve görünüm açısından benzerlik göstermesi sebebi ile mantar olarak adlandırılmıştır. Aslında bu bir mantar türevlerinden değildir. "

Kombu çayının ana vatanı doğu asya bölgesidir. Özellikle bu bölgede yetişmektedir.  Kombuçha çayı on dokuzuncu  yüzyılın başlarında Almanlar tarafından keşfedilmiş ve birçok hastalığa  iyi geldiği belirlenmiştir. En önemli özelliği ise  bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı etkendir.

Kombu çayının bilmediğiniz faydaları


Bu sebepten dolayı birçok araştırma yapılmıştır. Hayvanlar üzerinde yapılan bir araştırmada ise; çok güçlü antioksidan uyarıcı madde ve bununla birlikte 'hipolipidemik' etkilerinin bol olduğu meydana çıkmıştır.

Bu çay oldukça yüksek düzeyde antioksidan içermekte ve fermente edilmesi ile birlikte yeni bir şey daha ortaya çıkmıştır. Bu da: 

"Fermente edilmesi süresince daha fazla antioksidan ortaya çıktığı belirlenmiş ve bununla birlikte ise oksidatif stres (diyabete bağlı olarak meydana çıkmaktadır) ismi verilen rahatsızlığı engelleyebildiği gözlemlenmiştir."

B vitaminin de içinde  çok bol olduğu artık net olarak araştırmalar sonucunda bilinmektedir. Klinik olarak kombu  çayı için sadece bir kez deney yapılmıştır.  Diğer deneyler ise genel olarak hayvanlar üzerinde gerçekleşmiştir.  Hayvanlar üzerinde yapılan bu deneyler sonucunda ortaya çıkan bir etkisi de ülsere iyi geldiğidir. 

Kombu çayı için dikkat etmeniz gereken hususlar!


Yukarıda belirttiğimiz gibi kombucha (kombu ) çayı fermente, fermantasyon geçirme süreci olduğu için zararlı yönlerini aşağıda sıraladık:

1 - ) Fermente sırasında bu etkileşim zehirli bir hal alabilir. Bu yüzden dikkat etmeniz gerekir. 

2 -  ) Çok nadir olarak (evde hazırlanan)  kombu çayının insanın ölümüne sebebiyet verebileceği açıklanmıştır.

3 - ) Sarılık  hastalığı geçirmenize neden olabilir.

4 - ) Ciddi  rahatsızlıklar da eşlik edebilir.

Yukarıda saydıklarımız sadece bir kaçı.  Bildiğiniz  gibi yararlı olan bazı maddelerin zararları da elbette olur. Bu yüzden kendi başınıza değil, hekim kontrolünde bunu yapmanız sizler için en uygunu olacaktır. Sağlıklı olmak yerine sağlıksız bir hayat sürme ihtimalinizi göz önünde bulundurun ve çok iyi bir araştırma ile kombu çayı ile tanışın. 

Yukarıda yazılar sadece bilgi amaçlı olduğunu unutmayın. Bu yüzden kendi başınıza bunu  hazırlamanız ve denemeniz sakıncalı olacağı için, ilk olarak uzman bir hekime danışarak gerekli olanları  yapmanızı tavsiye ederiz.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

8 yorum:

  1. (diyabete bağlı olarak meydana çıkmaktadır) ismi verilen rahatsızlığı engelleyebildiği gözlemlenmiştir."yani diabet hastalığına iyi geliyor olarak algıladım

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten daha önceden bilmiyordum. Sitenizden sürekli yeni şeyler öğreniyorum. Faydalı bilgiler paylaşıyorsunuz.

    YanıtlaSil
  3. Kambu çayının bu kadar faydalı olduğunu bilmiyordum sayenizde öğrenmiş bulunmaktayım çok saolun.

    YanıtlaSil
  4. Kambu çayını ilk defa duydum ilginç eğer içenler varsa önce nasıl içildiğine dikkat etmeli galiba.

    YanıtlaSil
  5. Ben çok çay sever biriyim fakat kombu çayını ilk defa duydum. Bir ara mutlaka deneyeceğim.z

    YanıtlaSil
  6. kambu cayının bilmediğimiz ne çok faydası varmış insanlar rutin şeylerle avunmak yerine doğayı ayıklasa yeter

    YanıtlaSil
  7. nerde yeiştiği yazılmış ama Türkiyede yetişiyormu orası anlaşılamadı ama faydalı bir bitki olduğu muhakkak

    YanıtlaSil
  8. Ne kadar çok faydası var mış bu çayın böyle, en kısa sürede alıp kullanmaya başlayacağım.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.