-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » A101 ŞİRKET ORTAKLARI

ads
ads
Son günlerde başarısız darbe girişiminin etkisiyle kimisi ekonomik ve sosyal konularda kutuplaşmanın arttığını söylerken kimisi Türk halkının hiç olmadığı kadar kenetlendiğini savunuyor. Tartışmaya gerek bile olmayan bir gerçekse hangi ‘tarafta’ olursa olsun insanların kendini ait hissettiği gruplaşmaya, ideolojiye dâhil olarak aksiyonlarına şekil verdiği. Biraz günlük hayat üzerinden örneklersek; kimimiz izlediğimiz kanalları, okuduğumuz gazeteyi değiştiriyoruz, gittiğimiz muhiti de değiştirip alışveriş yaptığımız marketten alışverişi dahi bırakıyoruz. 

a.101


Kendi, küçük, bireysel devrimimiz bir anlamda gerçekleşiyor. Dikkatimi çekti, Twitter’da boykot listeleri pek çok paylaşılır olmuş, darbe sonrası Fethullah Gülen ile yakınlığı var diye düşündükleri markaları, kişileri kendilerince ifşa etmişler. Daha Türkçe yazmayı bilmeyen bu insanlar vatan, millet, Türk geçmeyen bir adet cümle kurmuyor, belli ki okumayı da layıkıyla başaramıyor ve komik diyaloglar ortaya çıkıyor. Sanırım en çok Aydın Ailesi’nin sahip olduğu markalara bir saldırı söz konusu, sebebi de A101’in kuruluşundan bu yana el değiştirmesi sırasında konuya müdahil olmuş kimseler. A101 kimin diye araştırmadan önce ben de Fethalar Gülen’le bağlantılı sanıyordum açıkçası. A101 ortaklık yapısı, A101 sahipleri kimlerdir, A101’in ortakları kimler çokça merak edilenler. Bu kadar hararetli paylaşımları görünce ben de bir araştırma yaptım. A101 şirket ortakları konusunda şöyle bilgilere ulaştım örneğin,
A101 Şirket ortakları
Aydın Ailesi                 : %79, 21
İrfan Hacıosmanoğlu : %10, 08
Sayın Ailesi                  : %6, 71
Murat Sungurlu                        : %4
                    
                        Kuruluşundan sonra finansal sebeplerle el değiştirmiş fakat en sonunda bu halini almış. Aydın Ailesi kurucusu değil fakat sonrasında en yüksek hisse sahibi ve yönetim kurulu onların eline geçmiş. Ne Bank Asya ne Fethullah Gülen A101 şirket ortakları içinde artık. Sadece yukarıda yüzdeleriyle belirttiğim 4 hissedar isim A101 şirket ortakları.

En büyük paya sahip A101 market ortakları olan Aydın Ailesi’ne dair bulduğum bilgilerse şunlar;
A101 yönetim kurulu başkanı Turgut Aydın 1942 Trabzon Maçka doğumludur.2009 yılı sonunda satın aldığı A101’i 6 yıl içinde, Türkiye’nin 81 ili ve 800’den fazla ilçesinde hizmet verir hale getirmiştir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.
A101 yönetim kurulu başkan vekili Ahmet Yaşar Aydın 1967 yılında Trabzon Maçka’da doğmuştur, İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Mühendisliği mezunu olup, evli ve 3 çocuk babasıdır.

A101 yönetim kurulu üyesi Ayhan Aydın ise 1970 yılında İstanbul’da doğdu. ABD Point Park Üniversitesi İşletme mezunu olup, evli ve 2 çocuk babasıdır.


A101’in sahipleri kimdir sorusuna cevaben bulduğum bilgiler bu kadardı. Sosyal medyadaki araştırma, soruşturma zahmetine girmeden tartışmalara girenleri takipte olacağım. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.