-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » Başarının Anahtarını Bulabilmek

ads
ads

Başarı Nedir?

Başarı, bazı zamanlarda korku, bazı zamanlarda en çok istenilen ve tatlı bir hayal... Bu tanımın karşılığı  yalnızca başarıdır. Hemen hemen her yaştan birçok kişinin hayatında olan; öğrencilik dönemlerinde ise belgeler ile bunu kanıtlayabilirsiniz. Başarı hakkında çok kitap  ve makaleler yazılmıştır ve halende yazılmaya devam ediliyor. 


Başarı Kavramına Baştan Bakalım.


Köksüz bir ağaç olmayacağı gibi bir kelime de olamaz. Ancak her kelime türemiş değildir. Fakat herhangi bir hikayesi veya kökü olduğu aşikardır. Başarı ise görüldüğü üzere türemiş bir kelimeden ibarettir. Yani basite alınacak bir kelime değildir. 

Baş, baş olmadan bir şey olmaz. Kökümüz ise baş'tır. Baş kafa anlamına gelmektedir. İnsanların başı olmadan hayatını devam ettiremeyeceği ve onsuz hayat olmayacağı gibi. İnsanın gövdesinde bulunan en tepede olan başın içinde beyin en önemli merkezimizdir.  Buradan anladığımız baş hayatta var olabilmek anlamını ifade eder. 


Başarının Anahtarını Bulabilmek


Aynı zamanda baş, liderlik vasfını da ön planda taşır. Örnek olarak, başbakan olan bir kişiye  başka kelime ile "ayakbakan"  demek, ne denli saçma ve ne denli gereksiz aynı zamanda hiçbir etkisi olmayan bir kelime olarak karşımıza çıkar. Ama başbakan denildiği zaman bu kelime her şeyi anlatır durumda. 

Başarmak, başarı, başaracak, vb. gibi kök kelime olan "baş" ekler ile aniden isimden fiile dönüşmektedir.

Ve nihayet başarıya  ulaşmış bulunmaktayız. Bu sebeple başarı; her bir başın amacına gitmekte olan yolun başı çekenlerden olması manasını taşır. Diğer bir ifade ile açıklamak gerekirse, varlığın kendini gerçekleştirmesi ve var olmanın hakkını vermesi olarak konuya özet halinde bakabiliriz.


Başarı bizlere neyi çağrıştırmalı?


Günümüzde başarı denilince genel olarak kimsenin aklına "var olma amacını gerçekleştirmek" gelmemektedir. Fakat bunun tam tersine ise  ekseriyetle çok çok zengin olabilmek, sınavlarda en yüksek puanlar alarak en iyi mesleklere girmek gibi buna benzer çok sığ nitelikler gelmektedir.

Bu gibi akla gelenler günümüzde insanların gözünde o kadar şişirilmiş bir durumda ve başarı kelimesi de kişileri yanlızlaştıran bir gücü bünyesinde barındırmaktadır.

Örnek olarak, sınavınız var ve bu stres sizi adeta yeyip bitirmekte ve kendi içinde yalnızlığa çekmektedir. Eski zamanlarda ise muvaffakiyet kelimesinde ise çok ince aynı zamanda gizli bir anlam yüklenmiştir. "Allah'ın yardımı ile başarmak" bu iki kelimeye farklı yönlerden bakarsak ne kadar ara fark olduğunu çok rahat şekilde görebiliriz. Yani bir önceki insanı yalnızlaştırıyor, diğeri tam tersine daha güçlü hissettiriyor. 


Sonuç olarak başarı Allah'tandır. Bize düşen ise  tevekkül etmek ve hayatımızın tüm alanlarında  sorumluluklarımızı bilmemiz gerekli. Ve bununla birlikte gerektiği biçimde gayret ve sabır içinde yükümlülüklerimizi yerine getirmeliyiz. Dünya genelinde oldukça başarılı olan insanların geçmişine ve başarılı olmasına ait araştırmalar yapın. Hayat hikayelerini gözden geçirin. Ve unutmayın başarılı olmak önce Allah'ın izni ve sonra sizin girişiminiz ile olacaktır. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

7 yorum:

  1. Başarının anahtarlar bana göre sabır ve kararlılıktır, dışarda ki yorumlara dikkat etmeden yaptıklarımızı yapmaya devam eder ve sabırlı olursak mutlaka bir şekilde başarıya ulaşırız.

    YanıtlaSil
  2. en kötü durumu bile iyi olarak döndürmek becerili insanların meziyetlerinden olaya öyle yaklaşmak başarıyı tetikler.

    YanıtlaSil
  3. Sonuç olarak başarı Allah'tandır. Bize düşen ise tevekkül etmek ve hayatımızın tüm alanlarında sorumluluklarımızı bilmemiz gerekli konu burada özetlenmiş.

    YanıtlaSil
  4. Başarılı olmak için önce inanmak gerekir. Daha sonra doğru planlama ile doğru adımlar atılmalıdır.

    YanıtlaSil
  5. Bende bir şey ekleyeyim öyleyse, başarmanın yarısı pes etmemekten geçer.

    YanıtlaSil
  6. Kemal Kocasakal26 Ağustos 2016 01:23

    Başarıya ulaşmak için hiçbir zaman pes etmemek gerekir. Çoğu insan belki de tam başarıya ulaşacağı zaman pes ediyor ve kendisini çok kötü bir çukurda buluyor. Sabır başarıya ulaşmanın en kilit noktasıdır

    YanıtlaSil
  7. Başarının anahtarı her zaman, bıkmadan, usanmadan, sıkılmadan, hedefe ulaşana kadar çalışmaktır.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.