-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Evlenmek yada Evlenmemek

ads
ads

Evlilik ile İlgili Önemli Bilgiler.


İmam-ı Gazali, İhya-i Ulumi'd Din isimli eserinde evlenmenin afetlerini anlatmış. Bunlardan içinde en önemlisi saydığı, "Ailenin helalinden nafakasını temin etmekte acze düşpmektir. Bu helal nafakayı temin, bilhassa bu zamanda herkes için kolay olmayan bir şeydir. Ailenin de nafakasını temin için  fazla kazanca zaruret hasıl olduğundan, mecburi hile yoluna sapar. Haram kazanç elde eder, çoluk çocuğuna haram yedirir. Böylece hem kendini hem ailesini helake sürükler. Ama bekar kalan bundan emindir. Çünkü boğazına nasıl olsa bakar. Fakat evlenenler ekseriya kötü  yollara sapar, karısının isteklerini yerine getirme sevdasına kapılarak, ahiretini dünyası uğruna feda eder." demektedir.

Eğer geliriniz var ise  giderinizi geçmiyorsa  ortalama geçinebilecek durumda ise evlenmeniz de sakınca olmadığı bir gerçektir. Bu evliliğe gücünüzün yettiği anlamına da gelir.  Ama tam tersi ise bu durum da evlilik sizlere çok zor gelecek ve geçim sıkıntısı içinde yukarı da zikredilen olayların cereyan etmesi olası. 

Evlenmek yada Evlenmemek


İF ailesi olarak bizim de sözlerimiz var elbette.  Yukarıda yazı  bazı kaynaklardan temin edilmiştir. Evlilik  doğru bir biçimde  uygulandığı sürece insan için en iyisidir. Aynı zamanda  Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem)  Efendimiz'in sünnetidir. Ayrıca buna bağlı olarak evlenmeyen kişi yarım insandır evlenince tamamlanır. Bu sayede güçlü bir kişi  olur. Zaten evlilik gücü yeten içindir. Bu yüzden gücü yeten evlensin yetmeyen ise oruç tutsun, gibi  hadisler mevcuttur.

Gücü Yeten Herkesin Evlenmesi Vaciptir
* “Bizler Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’in beraberinde evlenmek için hiçbir şeyi olmayan gençler idik.  
Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) bize:  ‘Ey gençler topluluğu! Sizden evlenmeye gücü yeten evlensin! Çünkü evlenmek gözü haramdan en iyi saklar ve ferci de en iyi korur. 
Evlenmeye gücü yetmeyen de oruç tutsun! Çünkü oruç onun için bir kalkandır!’ buyurdu.” 

Buhari 5162, Müslim 1401/1, Nesei 2238, Tirmizi 1081, Darimi 2/132, İbnu’l-Carud 672, Abdurrezzak 10380, Beyhaki 7/77, Ahmed 1/424, 432, Albani İrva 1781

Yukarıda  yazdığımız hadis-i şerifler bunlardan bazıları. İleri de bu konulara daha sık değineceğiz. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

3 yorum:

  1. Başlığı görünce, "evlenmek ya da evlenmemek, işte bütün mesele bu" diyesim geldi. Okunası bir yazı olmuş elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Maalesef bazen gençler düşünmeden evlenip çocuk yapıyorlar işte o zaman geçim sıkıntısı oluyor.

    YanıtlaSil
  3. Evlilik dinimizce farzdır. Durumu olanlar mutlaka hayırlı bir kısmet bulduğunda evlenmelidir. Tabi seçici olmakta fayda var.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.