-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Kadın Polislere Başörtüsü Serbest

ads
ads
Polis kadınların başörtüsü yasağı resmi gazete (emniyet genel müdürlüğü) yayımlanmış olan bir bildiri ile artık türbanın kadın polisler için serbest olacağı duyuruldu. Bu sayede yasak olan kılık kıyafet değişikliği ile bu sorunda çözülmüş oldu.

Bizler kılık kıyafete genel olarak bakmayız. Önemli olan kişinin başarısı ve buna başörtüsü engel olamaz zaten. Geçmiş zamanlarda bazı kurum ve kuruluşlar da da başörtüsü engeli vardı. Özellikle üniversite gençlerinin türban ile okullara alınmadığı zamanında hepimiz gördük. Ne saçma bir durum değil mi? Başörtüsünün okumaya engeli nedir. Yoksa türban takanların kafası çalışmıyor mu?  Tabi ki değil. Olay başka boyutta ve amaç bambaşka olduğundan bu gereksiz ve saçma yasaklar zamanında birileri  tarafından getirilmiş durumda idi. 

Kadın Polislere Başörtüsü Serbest


Öğrenim için bu gibi yasaklara karşıyız. Ancak bazı kamu kurumlarında bazı şartlar ve kılık kıyafet durumları söz konusu olabiliyor. Mesela Medrese eğitimi gören kişi o kuruma göre kıyafet giyer. Devlet görevlileri kendine has kıyafetler ile ortaya çıkar. Asker, askeri kıyafetler ile ve buna birçok örnek getirilebilir. 

Her neyse konumuza dönelim. Reisi Cumhur "Recep Tayyip Erdoğan" kamu kuruluşlarında başörtüsü engeli kapsamı alanında genişletme yaptı. Bu paketin ismi ise demoktratikleşme olarak isimlendirilmişti. 

Ve bunun neticesinde bugün itibari ile resmi açıklama ile kadın polis memurlarının artık serbest olarak başörtüsü takabileceği bildirildi. Tabi kim takar kim takmaz bunu bilemeyiz. İsteyen takar istemeyen takmaz. Eğer özgür bir ülke isek bu gelişmelerin olması çok güzel. Aynı zamanda bu engelleri koyanların insanların kılık kıyafetine özgürlüksüzlük engeli koyduklarını da unutmayalım. 

İnsanların  çoğu zaten bu tip uygulamalara olumlu bakar. Yani insanları kılık kıyafeti ile yargılamaz. Ama tabi hepsi değil. Bazı kesimler buna karşı çıkabilir. Bu da doğru bir davranış değildir. 

Askeriyeye ise  türban ile girmek yasaktı. Geçen günlerde bu engelde kaldırılmıştı. Bunu da bu şekilde aşmış bulunmaktayız. 

Bu karar ile kadın  polisler gene aynı kıyafetleri giyecek ama yüzleri kapanmayacak şekilde kepin veya şapkanın altından başörtüsü takılabilecek. 

Bazı ülkelere baktığımız zaman özellikle Amerika Birleşik Devletleri , İngiltere ve Kanada da kadın polislerin başörtüsü kullandıkları bilinmektedir. Aynı zamanda bazı ülkeler de ise kadın polislerin başörtülü olduğu görülmemektedir. 

Buradan şu anlaşılmamalıdır; başörtüsü serbest ama zorunlu  değil isteyen takabilecek istemeyen takmayacak. Zorunluluk yok sadece engel kaldırılmış durumda. Bazı kişiler bunu yanlış anlayacağından eminim. Sanki bu karar ile insanlara zorla başörtüsü taktırılacak gibi anlayışa girebilirler. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

5 yorum:

  1. Serbest olsun, isteyen istediği gibi dinini yaşasın ancak tüm bayan polislere aynı türbanı takma zorunluluğu iyi olur, üniforma gibi.

    YanıtlaSil
  2. inanclar baskı veya ceşitli nedenlerle engellenmesi zaten doğru değildi herkez inandığı gibi yaşasın.

    YanıtlaSil
  3. Necmettin Güngör28 Ağustos 2016 02:46

    Yerinde ve doğru bir karar oldu. Bu karar karşı çıkanların neredeyse tamamı ironik bir şekilde "özgürlükçüler" oluyor :)

    YanıtlaSil
  4. Bence böyle bir engelin daha önce kalkmış olması gerekiyordu.

    YanıtlaSil
  5. Yıl olmuş 2016 ve biz ahla baş örtüsüyle uğrasıyoruz. İsteyen açılsın, isteyen kapansın. Bunlarla uğraşacağımıza bilimle uğraşsaydık şu an çok farklı bir ülkede yaşıyor olurduk.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.