-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Ömer Seyfettin

ads
ads

Ömer Seyfettin
Ömer Seyfettin (Bunları Biliyor Musunuz?)

Bu ismi (Ömer Seyfettin) bilmeyen yoktur. Kitaplarını çocukluğumuzda çokça okurduk ve okutulurdu. Aynı zamanda kendisi hakkında bilgiler verilirdi. Fakat bu bilgilerden bazı bilmedikleriniz kesinlikle vardır. İF ailesi olarak kısaca bilinmeyenlere değineceğiz:

"Ömer Seyfettin halk arasında genel olarak hikayeleri ile tanınmış biridir. En çok bilinen eseri ise kaşağıdır. Bunun haricinde sadece hikaye yazan biri değil aynı zamanda geniş odaklı bir insandı. Çok iyi bir köşe yazarı olarak bilinir, iyi bir makale yazarı ve Şairlik gibi yetenekleri vardır."

Evet dediğimiz gibi sadece  hikayeleri ile öne çıkmamış ve bununla birlikte bazı gazetelerde, dergilerde birçok makale ve yazısı yer almıştır. Bunlardan bazıları ise 'Yeni Mecmua, Büyük Mecmua, Yeni Dünya, Türk Kadını' isimli dergilerde ve şu gazetelerde ise yazıları yayımlanmıştır; İfham, Vakit, Tanin.

Konumuzu Ömer Seyfettin'in mısraları ile bitirelim:

* Fırtınadan sonra doğan güneşin
* Parlak yüzü elmas saçar sulara,
* Gölge yurdu ormanların en derin
* Yerlerinde kalmaz artık hiç kara

* Yeşillenir dallar baştan bulutlar

* Hızlı kaçar, dere, tepe, dağ aşar.
* Görünmeyen bir kuş öter ve şaşar,
* Bu ansızın geliveren bahara.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. Çok güzel bir paylaşım olmuş. Çocukluğumuz Ömer Seyfettin'in kitaplarını okuyarak geçti.

    YanıtlaSil
  2. Çocukluğum Ömer Seyfettin'in kitaplarını okumakla geçti. Burada da birkaç bilinmeyenini okuma fırsatı buldum.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.