-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Plastikte Akrilik Dönemi

ads
ads
Genellikle levha, boya, orlon, elyaf gibi ürünlerin imalatında kullanılan bir katkı maddesidir. Genellikle sıvı halde üretilen ve daha sonra şekil verilen bu ürün dokunma elyafı, optik malzemeleri mücevherlerin üretiminde sıklıkla kullanılır. Modern endüstrinin pek çok alanında kullanılmaya başlanan bu madde özellikle su bazlı boyanın üretiminde büyük rol oynar. Boyanın içerisine katılan bu yapı maddesi sayesinde daha çabuk kurumasına ve aynı zamanda boya moleküllerinin birbirine yapışmasına vesile olur. Akrilik özelliklerinden biri olan ışığa dayanıklı olması onu daha çok tercih edilmesine sebebiyet vermektedir. Bu şekilde uzun yıllar boyunca boyanın ışık veya herhangi dış sebepten dolayı zarar görmesini engellemekte ve daha uzun ömürlü olmasını sağlamaktadır. .

Ses Bariyerlerinin Genel Özellikleri

Yüksek seslerin, gürültülerin yayılması ve engellenmesi için oluşturulan ses bariyerleri özellikle jeneratör odası, makine dairesi, ses stüdyosu ve daha bir sürü alanın deyim yerindeyse olmazsa olmaz temel maddeleri arasında yer almaktadır. Ses bariyerleri ses yalıtım süngeriyle birlikte kullanılan ses bariyeri iki akustik sünger arasında uygulanmaktadır. Bu bariyerler duvara solid yapıştırıcı ile yapıştırılır ve bu şekilde sesin dışarıya çıkmasını engellemektedir. Ses bariyerlerinin kalınlığı ve yoğunluğu kullanım alanına göre ve isteğe göre değişim göstermektedir. Bu bariyerler rulo ve panel şeklinde tüketicilerin beğenisine sunulmaktadır.  Bu şekilde yüksek seslerin yutulma işlemleri yapılmaktadır.

Plastikte Akrilik Dönemi


Model ve yapı bakımından özellikle ses stüdyolarında bulunan malzemelerden bir tanesi olarak yer almaktadır. İşlevinin kaliteli bir şekilde yapmasına nazaran görünüş itibariyle dekoratif olan çeşitleriyle pek çok kişinin tercihleri arasında ilk sırada yer alıyor.

Dekoratif olarak kullanın yapı malzemeleri bunlarla sınırlı kalmıyor bunun yanında pleksi yapı malzemesi de dekorasyon ve iç mimaride çokça kullanılan materyallerden birisidir. Trabzanlar, ev ve büro mobilyaları, aydınlatma yapı malzemeler, banyo ve mutfak aksesuarları, tekne ve yat dekorasyon unsurları gibi daha birçok sektörde kullanılan temel unsurlardan bir tanesidir. Saydam ve yarı saydam özelliği ile kolay işlenilebilen ve montaj yapının kolay olabilmesi sayesinde pleksi hemen hemen her yerde kullanılan plastik malzemedir

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.