-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » 5 Bahçe Aletiyle Kendi Bahçenizi Yaratın

ads
ads
Bahçeli bir ev sahibi olmak günümüzde özellikle büyük şehirlerde neredeyse bir hayal kadar uzak. Bunula birlikte bazı kişilerin daha şanslı olduklarını ve gerek müstakil evlerinin bahçelerinde, gerekse de hobi bahçesi türü yerlerde bahçelere sahip olduklarını görüyoruz. Diğer kişilerse evlerinin balkonlarındaki alanı veya apartman önü – arkası alanları, sebze veya çiçek dikmek için değerlendirebiliyorlar. Bu noktada ev ve arasa sahiplerinin en çok ihtiyaç duyduğu aletler ise bahçe aletleri oluyor. Bu aletler sayesinde evlerinizin balkonlarını, geniş bahçelerinizi veya hobi bahçelerinizi doğayla iç içe bir çevreye dönüştürebilirsiniz. Bahçe aletleri fiyatları o kadar da pahalı değildir ve hırdavat ürünleri satan mağazalarda kolayca bulabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere bu süreçte en çok ihtiyaç duyacağınız 5 aletten bahsetmeye çalışacağız.

Tırmıklar ve Kürekler

Tırmık ve kürek türü bahçelerde kullanılan pratik aletler sayesinde bahçelerimizin temel bakımlarını yapabiliyoruz. Bu aletler gerek bahçe içerisine dikilecek ağaçları veya fidanları yerleştirmek için kullanılabilirken, gerekse de sonbaharın bahçelerinizde oluşturduğu kirli görünümü temizlemek için de kullanılabilirler. Sonbaharda bahçelere dökülen çiçek ve ağaç yapraklarını temizlemede tırmıkları kullanabilirsiniz. Küreklerse bahçelerin vazgeçilmez elemanlarından birisidir. Onlar olmadan hemen hemen bahçe içerisinde hiçbir şey yapamazsınız diyebiliriz. Pratik şekilde bahçe aletleri dolabı içerisine yerleştirebileceğiniz boyutlarında bu iki tür bahçe elemanını da mutlaka satın alın.

Makaslar

Bahçenizde eğer çiçek olarak gülü tercih edecekseniz, mutlaka bir gül makasına ihtiyacınız vardır. Gül makası ile hemen hemen tüm çiçek tiplerinde budama yapmanız mümkündür. Eğer bir ağaçta budamaya ihtiyacınız olursa bu durumda makas yerine testere kullanmanız gerekebilir. Gül makası haricinde bahçede herhangi bir makas ihtiyacınızın olmayacağını da söyleyebiliriz. Bu tür makası bahçenize gül dikmeseniz de bulundurmanızda fayda var. Çünkü diğer çiçeklerde de bu makası kullanmanız gerekebilir. Sebzelerin bakımlarında da zaman zaman faydası dokunabilmektedir diyebiliriz.

Testere Balta

Bahçelerde kullanılan en temel aletler testere ve balta türü aletlerdir. Ağaçların budanması işlemlerinde ikisi de aktif olarak kullanılabilir. Eğer bahçeniz çok küçükse bu elemanlara her zaman ihtiyacınız olmayabilir. Fakat genelde uygun ücretli elemanlar olmaları nedeniyle bulundurmanızı tavsiye ediyoruz.

Eldivenler ve Dikici Sökücü Aletler

Bahçeleriniz içerisinde en çok ihtiyaç duyacağınız aletler bu aletlerdir diyebiliriz. Öncelikle eldivensiz bahçeye inmemeniz gerektiğini söyleyebiliriz. Aksi takdirde ellerinize zarar gelmesi ve bahçe temizleme sürecinizin daha başlamadan bitmesi söz konusudur. Dikici aletlere çiçek veya ağaç dikeceğiniz zaman ihtiyacınız olacak. Her sezon yeni sebze veya çiçek dikmeniz gerektiği düşünülecek olursa düzenli bir ihtiyaçtır diyebiliriz.

5 Bahçe Aletiyle Kendi Bahçenizi Yaratın


Bahçe aletleri nelerdir sorusuna verilebilecek diğer bir cevap ise: sökücü aletler cevabıdır. Sökücü aletlere de bahçelerinizde düzenli olarak ihtiyaç duyarsınız. Bu aletler sayesinde bahçelerinizde ilkbahar ve yaz dönemlerinde düzenli olarak aktivite gösteren zararlı otları toplayabilirsiniz. Bu işlem el ile de yapılabilir fakat sökücü aletlerle yapılması hem daha kolay hem de daha güvenlidir. Bu tür aletler fiyat olarak da oldukça uygundur.

Çim ve Çit Makasları


Son bahçe aletlerimiz ise çim ve çit makaslarıdır. Bu makaslar sayesinde, çitlerinize pratik bir şekilde şekil verebilirsiniz. Çimlerinizi keserken de bu pratik aletlerden faydalanmanız söz konusudur. Bahçe aletleri markaları arasından yapacağınız araştırmalar sonucunda kaliteli ürünleri bulmanız da söz konusu.  Bahçe aletleri hakkında daha fazlasını e-hirdavat .com sitesinde bulabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.