-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Gebelik Hesaplama Aracı

ads
ads
Gebelik Hesaplama Aracıyla Hamilelik Takibi

Hamilelik dönemleri hiç şüphesiz kadınların hayatlarında ki en özel süreçlerden biridir. Gebelik süreci boyunca heyecanla miniğini gözler anne adayı, yavrusuyla göz göze geleceği günün rüyasını görür hep. Bu dönem rahat geçmeyebilir muhakkak, her hususta olduğu gibi bu mevzuda da zorluk yaşamadan feraha kavuşulmuyor.

Hamilelerin tümü sağlıklı bir evlat dünyaya getirebilmek amacıyla gebelikleri sürecinde kendi sağlığına ve bebeğinin sağlığına çok önem vermelidirler. Bu nedenledir ki mütemadiyen hastanelere kontrole giderek bebeklerinin sağlığı ile ilgili bilgi alırlar lakin zaman zaman gidilen tetkikler bazı zamanlar tatmin edici olmayabilir. Tam bu durumda anne adayları doktor kontrollerine ek olarak bireysel olarak gebelik hesaplama ile hafta hafta gebelik takibi takibi yapmak durumunda kalırlar.

Anne adaylarının her zaman sorduğu sorulardandır: bebeğim hangi gün dünyaya gelecek? Gebelik haftası nasıl hesaplanır? Bu tür ifadelerin hemen hemen tamamının cevabı gebelik hesaplama aracı ile bulunabilir.

Gebelik hesaplama programı belirlerken akılda tutulması gereken en mühim konu programın düzgün çalışması yanında hafta hafta gebelik takibi yapılabilmesidir. Çünkü anne adayları gebelik hesaplama aracını kullanarak hafta hafta gebelik takibi yapabilir ve karnındaki bebeğinin haftalık gelişimi hakkında bilgi edinerek meyve veya sebze kadar olduğunu öğrenebilir.

Gebelik Hesaplama Aracı


Gebelik süreçleri bütün kadınlar için farklı farklıdır. Bir çok kadın oldukça keyifli ve sorunsuz bir hamilelik süreci geçirirken bir kısmı ise bu dönemde ciddi sorunlar yaşamaktadırlar. Mide bulantısı, yorgunluk, baş dönmesi bu sorunlardan başlıcalarıdır.
Yukarıdakilere ek olarak hamileler gebelikte salgın virüslere karşı da özellikle dikkatli olmalıdır. Çünkü hamilelerde ki belli başlı rahatsızlıklar bebek için olumsuz etki oluşturur ve bebeğin sağlığını bozabilir.

Düzenli bir şekilde gebelik takibi yapmanın diğer önemi de gebelik döneminde görülebilecek olası istenmeyen durumlar hakkında önceden bilgi sahibi olmanızdır. Böylelikle hamilelik döneminiz hakkında bilgi sahibi olmanın yanında bu zamana dek yaşanmış gebelik dönemi deneyimlerinden faydalanabilirsiniz.

Gebelik hesaplama aracının kullanımında üzerinde durulması gereken bir diğer durum da; gebelik hesaplaması yaptığınız esnada tarih bölümüne son adet tarihinizin ilk gününü girmenizdir. Çünkü hamilelik hesaplaması yapılırken en sık yapılan hata son adet tarihi yerine farklı bir tarih girilmesidir.

İnternet dünyasında fazlasıyla gebelik hesaplama aracı bulunmaktadır ayrıca bu programların bir çoğu stabil çalışmaktadır. Google veya farklı bir arama motoruna gebelik hesaplama, gebelik haftası hesaplama vb. kelimeler aratarak uygulamalara erişebilirsiniz. Böylelikle bulabileceğiniz pek çok hesaplayıcılar arasından çok sevdiğinizi dilediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz.

Faydalı olması ümidiyle.


Kaynak: Yenianneyim.com

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. ihtiyac duyup böyle paylaşımları arayanlarda mutlak olacaktır güzel bir yazı

    YanıtlaSil
  2. modern teknolojiler internet ortamının çok hızlı gelişmesi herşeyi insanoğlunun ayağına kadar getirdi biz bir düğmeye basmak kalıyor.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.