-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Konsept Tasarım Nedir ve Nasıl Yapılır?

ads
ads
Bir iç mekanın belirli bir konsepte bağlı kalarak tasarlanmasına konsept tasarım adı verilir. İç mimarinin bir alt dalı olan konsept tasarımın her geçen gün daha da fazla sayıda mekanın tasarımı için tercih edildiğini söyleyebiliriz. Özellikle kafe, restoran ve halka açık alanlarda bu tipte tasarımlar yaygın olarak tercih ediliyorlar. Ankara konsept tasarımı açısından başarılı çok sayıda mekana ve iç mimarlık ofisine sahip şehirlerden birisi. Ankara’ya ek olarak ülkemizde yaratıcı tasarımları dikkat çeken İstanbul mimari ofislerini örnek olarak gösterebiliriz. Tabi İzmir, Adana gibi diğer büyük şehirlerde de yaratıcı iç mimariye ilişkin verilen hizmetler her geçen gün daha da yaygın hale geliyor diyebiliriz.

Konsept Tasarımın Faydaları

Tasarım genel olarak bir mekanın kalitesini arttırmaya yarıyor. Fakat konsept tasarımı sayesinde özellikle insanların tekrar tekrar ziyaret etmek istediği bir yere sahip olabiliyorsunuz. Bu tipte tasarımlar her ne kadar belirli insan profillerine yönelik hizmet veriyormuş gibi görünseler de, aslında konseptlerini tümüyle belirli bir tarza adamamaları sayesinde çok geniş kitlelere hitap edebiliyorlar. Bu tipte tasarımlara en temel örnek olarak bir kafenin veya restoranın şark köşelerini verebiliriz. Şark köşeleri her ne kadar belirli bir kültüre ve birikime ait yerler gibi görünseler de, hemen hemen her kesimden insanın ilgisini çeken tasarımlardır. İnsanlar hayatlarında tasarımda böylesi özelliklere sahip yerleri bir değil birkaç kere ziyaret etmeyi tercih ediyorlar diyebiliriz. Tabi günümüzde Ankara konsept tasarımı firmaları böylesi tasarım bakış açılardan ziyade daha modern anlayışları tercih ediyorlar.

Konsept Tasarım Nedir ve Nasıl Yapılır?


Bu iç mimari firmaları bir kafeyi tasarladıklarında, kafe hem çok geniş bir yelpazede kaliteli ve düzenli müşteri profiline sahip olabilirken, kafe veya restoran içerisinde hareket kabiliyeti de artış gösteriyor diyebiliriz. İç mimari de şüphesiz tek önemli olan konseptin yaratıcılığı ve ilgi çekiciliği değildir. Kafe, ev veya restoran içerisinde gerek müşterilerin gerek çalışanların gerekse de evlerde konukların ve ev sahiplerinin hareket kabiliyeti de büyük öneme sahiptir. Söz konusu iç mimarların işlerini bu açılardan değerlendirmenizde de fayda vardır diyebiliriz.

Konsept Mağaza Tasarımı

Mağazalar şüphesiz müşterilere ürünleri en pratik şekilde satmak amacıyla kurgulanması gereken yerlerdir. Bir mağaza içerisinde dikkat çekilmek istenen ürünlere pratik bir şekilde dikkat çekilebiliyor olmalıdır. Kıyafetler erkek, kadın ve çocuk olmak üzere ayrı bölümlerde yer almalıdır ve konsept tasarım anlayışı açısından da mağazanın kaliteli bir alışveriş sunması gerekiyor diyebiliriz.

Her ne kadar mağaza sahipleri konsept mağaza tasarımı hakkında bu tasarımın sadece büyük mağazalara uygulanabileceklerini düşünseler de aslında başarılı bir Ankara konsept tasarımı iç mimarlık ofisi oldukça küçük mağazalarda dahi belirli bir konsepti başarılı şekilde uygulanabilirler. Bu sayede söz konusu mağazaya olan talep de artış gösterecektir. Konsepti ile dikkat çeken mağazalar estetik beğeni anlayışı gereği hem kadınlar hem de erkekler tarafından daha yaygın tercih edilirler. Bir kere söz konusu mağazalara giden kişiler tekrardan bu mağazaları ziyaret etmek isterler. Belirli ihtiyaçlarında da her zaman ilk tercihleri kaliteli Ankara konsept tasarımı iç mimari ofislerince tasarımı yapılmış mağazalar olacaktır. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.